Pereiti į pagrindinį turinį

Seniai buvęs "Girstutyje" dabar pasiklystų

2010-08-18 12:56
Pramogos: M.Skvarnavičius neabejoja, kad vandens pramogos bus populiarios.
Pramogos: M.Skvarnavičius neabejoja, kad vandens pramogos bus populiarios. / Tomo Raginos nuotr.

Vandens ir pramogų parkas "Girstutyje" – jau nebe vizija popieriuje. Projekto sunkmetis nesustabdė, tačiau pasigirdo kalbų, kad darbų tempas lėtėja ir numatyta rekonstrukcijos darbų pabaigos data kiek atidedama.

Išvežė krūvas žemių

"Net jei numirčiau, darbai nebesustotų", – plačiai šypsosi "Girstučio" kultūros ir sporto centro direktorius Mindaugas Skvarnavičius. Jis pritarė, kad tie, kurie sportinėje rūmų dalyje lankėsi anksčiau, dabar nebeatpažintų, kur buvo lengvosios atletikos maniežas, o kur – baseinas.

Per rekonstrukciją bus sutvarkytas vienintelis Kaune 50 m ilgio baseinas, nebeliks lengvosios atletikos maniežo, kuris nebeatitinka tarptautinių reikalavimų. Vietoj maniežo bus įrengtas dar vienas, mažesnis – keturių takų 25 m – baseinas. Jame galės treniruotis plaukikai, vandensvydininkai, penkiakovininkai ir kiti vandens sporto atstovai.

Direktorius suskaičiavo, kad vien iš tos vietos, kur buvo lengvosios atletikos maniežas, išvežta apie 12 tūkst. kub. m molio ir žemių. "Tam, kad galėtume įrengti vandens pramogų zoną, čiuožyklą, teko septyniais metrais pagilinti buvusias maniežo grindis. Iš ten ir tie kiekiai molio išvežti", – ūkiškai dėstė M.Skvarnavičius.

Senojo maniežo nelikę nė ženklo. Vienoje jo dalyje ant betoninių pastolių jau padarytas nusileidimas vandens takeliui. Kitoje buvusio maniežo dalyje išbetonuoti būsimo 25 m ilgio baseino takeliai.

"Idėja įrengti 25 m baseiną buvo kaip varomoji jėga. Įtikinome, kad per profesionalių plaukikų varžybas reikės apšilimo takelių. Dabar bus gerai ir sportininkams ir mėgėjams", – optimistiškai kalbėjo direktorius.

Nebeliko anksčiau baseiną ir maniežą skyrusios sienos. Dabar ten – atvira erdvė. Likęs balkonas taip pat gerokai erdvesnis. Aplink vandens pramogoms ir sportui skirtą teritoriją mūrijamos pertvaros. Vėliau ten bus teikiamos SPA paslaugos, įrengtos pirtys, persirengimo kambariai.

Nauja ar sena vonia?

"Dar nežinau, kaip bus nuspręsta dėl didžiojo baseino. Darbininkai negarantuoja, kad per apibetonuotas senąsias jo sieneles nesisunks vanduo. Pasitelkus naujas technologijas lieti naują 50 m baseino vonią – brangu, bet patikima", – svarstė M.Skvarnavičius.

"Tik jau vykstant darbams paaiškėjo, kad iš rekonstruoti skirtų pinigų nepavyks išlieti naujų didžiojo baseino sienelių – reikės ieškoti papildomų pinigų", – pastebėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius, šio projekto vadovas. Anot jo, kaip tik dabar skaičiuojama, kiek atsieitų išlieti naujas didžiojo baseino vonios sienas. Galutinai esą bus apsispręsta įvertinus darbų sąmatą.

"O štai neseniai įrengta nauja lietaus nuotėkų sistema jau sėkmingai išlaikė gamtos išbandymą. Be to, mūrijamos pertvaros, vyksta betonavimo darbai, montuojamos vėdinimo ir kitos sistemos", – kasdienius darbus vardijo "Girstučio" rūmus rekonstruojančios bendrovės "Sienojus" direktorius Arūnas Zinkevičius.

Buvo planuojama, kad "Girstučio" rekonstrukcija bus baigta iki 2011 m. vasario. Dabar jau kalbama, kad darbai užsitęs iki 2011-ųjų vasaros. Pasak A.Zinkevičiaus, darbų grafiką norima keisti dėl papildomų projektavimo darbų, kitų iškilusių nenumatytų klausimų.

Rūmų direktorius M.Skvarnavičius tikina, kad kitą rudenį jau tikrai turėtume švęsti Vandens pramogų centro "Girstutyje" atidarymą.

Kultūros nenuskriaudė

M.Skvarnavičius džiaugiasi, kad pavyko deramą dėmesį skirti ir kitai, kultūrinei, "Girstučio" komplekso daliai. Pusė milijono litų gauta centro prieigoms sutvarkyti. Paskelbtas konkursas bilietų kasų rekonstrukcijos darbams. Ten turėtų atsirasti nauji laiptai.

Direktorius tikisi, kad dar šiemet pavyks sutvarkyti teritoriją priešais fasadinę rūmų pusę. Liks tik apgriuvusi estakada iš Kovo 11-osios gatvės. Šie darbai atidėti kitiems metams.

"Po to, kai žiemą įšalo ir sutrūkinėjo priešgaisrinė vandentiekio sistema, iš savivaldybės gavome 100 tūkst. litų šiems gedimams pašalinti", – rūpesčiais dalijosi direktorius.

Bus keičiama ir sovietmečiu statyto didžiulio "Girstučio" pastato šildymo sistema. Techninis projektas jau parengtas, tikimasi artimiausiu metu skelbti konkursą jam įgyvendinti. Beveik 2 mln. litų šiems darbams pavyko gauti iš Regionų plėtros programos struktūrinių fondų.

"Kai sezonas, būna penki spektakliai per savaitę. Pilna salė žiūrovų. Blogai? Drąsiai sakau – klestim", – pasididžiavimo neslėpė "Girstučio" šeimininkas.

Apie "Girstučio" rekonstrukciją

"Girstučio" rūmus rekonstruoja bendrovė "Sienojus", laimėjusi viešųjų pirkimų konkursą.

"Girstučio" sporto ir kultūros centro rekonstrukcija kainuos apie 21 mln. litų.

Jau pasirašyta sutartis dėl 5 mln. litų Europos Sąjungos paramos, dar 4 mln. litų skirti iš valstybės biudžeto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų