Pereiti į pagrindinį turinį

Šį vakarą – viešbučių protestas

2009-06-11 08:43
Susivienijo: tokiais protesto akcijos plakatais fasadus pasipuošė visi Kauno viešbučiai.
Susivienijo: tokiais protesto akcijos plakatais fasadus pasipuošė visi Kauno viešbučiai. / Tomo Raginos nuotr.

Viešbučių svečiai šiandien nuo 22 val. iki vidurnakčio ilsėsis prie žvakių – išjungdami šviesas viešbučių šeimininkai protestuos prieš padidintą pridėtinės vertės mokestį (PVM).

Beveik visų Kauno viešbučių svečiai šįvakar taps įspėjamosios protesto akcijos liudytojais. Laikinosios sostinės, kaip ir kitų šalies miestų, viešbučiai skelbia akciją "Lietuva užsidaro! Grįžtame 1000 metų atgal". Per akciją kelioms valandoms viešbučiuose bus išjungta šviesa, o viešojo maitinimo įstaigose bus išjungta muzika. Kavinių ir restoranų lankytojams bei viešbučių svečiams bus pasakojama apie Vyriausybės sprendimus, dėl kurių šiandien sektorius atsidūrė itin sudėtingoje situacijoje.

"Dalyvaujame akcijoje, nes tikimės, kad ji padės atkreipti visuomenės dėmesį. Galbūt valdžia peržiūrės sprendimus ir, pripažinusi klaidas, sudarys sąlygas viešbučiams išgyventi", – sakė viešbučio "Kaunas" direktorius Šarūnas Mereckas.

Jis įsitikinęs, kad ši akcija neleis užsienio svečiams susidaryti neigiamos nuomonės apie valstybę, nes protesto akcijos visų pirma yra demokratijos išraiška.

"Svečiai jau turi nuomonę apie Lietuvą, apie jos įvaizdį ir apie skrydžius. Tos nuomonės tikrai nepabloginsime", – sakė Š.Mereckas. Jis, kaip ir kitų Kauno viešbučių vadovai, viliasi, kad dėl akcijos svečiai nepatogumų nepatirs.

Viešbučio "Kaunas" gegužės užimtumas šįmet smuko 8 proc., palyginti su 2008 m. tuo pačiu mėnesiu, o pajamos krito 20 proc.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija praneša, kad jeigu Vyriausybė neatkreips dėmesio į verslo bendruomenės reikalavimus, liepos 5–6 d., Lietuvai minint tūkstantmetį, kai į šalį suvažiuos daug užsienio svečių, bus paskelbta visuotinė viešbučių ir restoranų protesto akcija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų