Pereiti į pagrindinį turinį

Šildymo sezonas dar nesibaigia

2008-04-17 00:00

Atšilus orams kauniečiai ėmė skųstis, kad daugiabučiuose namuose per šilta. Savivaldybės atstovai kol kas neskuba nutraukti šilumos tiekimo.

Atšilus orams kauniečiai ėmė skųstis, kad daugiabučiuose namuose per šilta. Savivaldybės atstovai kol kas neskuba nutraukti šilumos tiekimo.

„Kauno diena“ vakar sulaukė skambučių, kad daugiabučiuose namuose per šilta, dienomis gyventojai atidaro langus ir vėdina kambarius. „Lauke šilta, gal laikas nutraukti šildymą?“ – klausė Plento gatvėje gyvenanti Nijolė Mikiškienė.

Šildymo sezono pradžią ir pabaigą nustato savivaldybės. Jos remiasi statybos techniniuose reglamentuose nurodyta lauko oro temperatūra, kuriai esant, privaloma pradėti ir galima baigti nustatytos paskirties savivaldybių pastatų šildymą.

Pagal Ūkio ministerijos patvirtintas Šilumos tiekimo ir vartojimo taisykles šildymo sezoną savivaldybės gali užbaigti, kai vidutinė lauko temperatūra tris paras iš eilės yra aukštesnė nei 8 laipsniai šilumos.

„Kasdien gauname duomenis iš Hidrometeorologijos tarnybos. Balandžio 13 dieną vidutinė temperatūra buvo 6,3 laipsnio, 14 dieną – 7,9 laipsnio, 15 dieną – 10,7 laipsnio. Trečiadienį buvo prognozuojama taip pat apie 10 laipsnių vidutinė temperatūra. Kai tokie orai išsilaikys tris paras iš eilės, rengsime potvarkį, kuriuo remiantis bus baigiamas šildymo sezonas“, – paaiškino miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Jis pažymėjo, kad šildymo sezono pabaiga skirta savivaldybės kontroliuojamoms įstaigoms – ligoninėms, mokykloms, darželiams. Tai taip pat aktualu gaunantiesiems kompensacijas už šildymą, nes jos skiriamos tik šildymo sezono metu.

„Visi kiti gyventojai gali baigti savo pastatų šildymą kitu laiku. Jie apie savo sprendimą turi pranešti šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per dvi darbo dienas turi išjungti šildymą. Tam turi neprieštarauti dauguma to namo butų savininkų, neturinčių įsiskolinimų šilumos tiekėjui. Dauguma – 50 proc. plius vienas butas“, – aiškino A.Vaitiekūnas.

Kai kurios daugiabučių namų bendrijos paprašė išjungti šildymą. „Negirdėjau, kad šildymą būtų norėję baigti daugiabučiai namai, kurie turi administratorius“, – teigė vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų