Pereiti į pagrindinį turinį

Šilti orai skatina judėti

2009-04-04 09:00
Šilti orai skatina judėti
Šilti orai skatina judėti / Egidijaus Skruibio nuotr. Viltis: Zoologijos sodo darbuotojai ir gyventojai šį savaitgalį tikisi sulaukti nemažai lankytojų.

Sinoptikai prognozuoja pavasariškai šiltą savaitgalį, o miestiečiai suka galvas, kaip jį tinkamai praleisti.

Skubės į daržus

Į automobilio bagažinę kraudami kastuvus, grėblius ir darbines pirštines, kažkas šlovins kylantį termometro stulpelį už galimybę prisiliesti prie sodo žemės.

Ką veikti tiems, kurių nuosavybė tik butas daugiaaukščiame name ir automobilio rakteliai? Sėdėti minkštasuolyje ir spoksoti pro langą į pavasarėjantį Kauną? O gal sprukti į gamtą laužo ugnyje skrudinti rūkytų dešrelių?

Juolab kad ir ant žemės sėdėti galima – sinoptikai tikina, esą pirmasis griaustinis, skelbiantis pavasario pradžią, jau buvo. Gėrėtis Laisvės alėjos vaizdu po atviru dangumi gurkšnojant balintą kavą vargu ar pavyks. Miesto kavinės kol kas neplanuoja į lauką nešti stalų ir kėdžių.

"Šiek tiek ankstoka, o ir žmonės dar neprašo", – tikino restorano "Miesto sodas" renginių organizavimo ir aptarnavimo vadovė Daiva Buinickaitė. Įprastai lauko kavinukės klientų ima lūkuriuoti gegužės pradžioje. "Jei kelis savaitgalius iš eilės išsilaikys panašūs orai, manau miestiečius į lauko kavines pakviesime jau balandžio pabaigoje", – prognozavo D. Buinickaitė.

Atgimsta Zoologijos sodas

Už rankų stvėrę mažamečius kauniečiai gali keliauti į Zoologijos sodą. Jei šiandien arba rytoj temperatūra sieks 15 laipsnių, tikėtina, kad už metalinių grotų išvysite tyru oru bekvėpuojančią žirafą arba išdykėles beždžiones.

"Išleisime trumpam – valandai arba pusantros, kad nesušaltų", – perspėjo Zoologijos sodo vyriausioji vadybininkė Rasa Jautakienė. Egzotiškų paukščių plunksnos dar nepasirengusios pavasario išbandymams. Sparnuočius lankytojai pamatys, kai vidutinė oro temperatūra bus ne mažesnė nei 15 laipsnių šilumos.

Ir nors didieji mažiausių miestiečių ir jų tėvelių antplūdžiai prognozuojami balandžio viduryje, R.Jautakienė mano, kad šį savaitgalį Zoologijos sodo gyventojai sulauks nemažai lankytojų.

Motociklai jau parengti

Trokštantieji pavasarėjantį Kauną pamatyti iš paukščio skrydžio, drąsiai gali skambinti Kauno oreiviams ir vieną savaitgalio vakarų praleisti pintame oro baliono krepšyje. "Galime skraidyti visus metus, tačiau oficialiai skraidymo sezonas skelbiamas tada, kai pasukę laikrodžio rodyklę valandą į priekį pradedame gyventi vasaros laiku", – pasakojo Kauno oreivių klubo "Antis" pirmininkas Gintautas Mockaitis.

Motociklininkai taip pat rengiasi sezono pradžiai, kuri kalendoriuje pažymėta gegužės 2 d. "Tikrieji baikeriai važinėja čioperiais, o jie neturi žieminių padangų, todėl nuo lapkričio iki balandžio mes ilsimės", – anksčiau laiko nusprendęs išbandyti savo "plieninį žirgą", šiltais orais džiaugėsi kaunietis Jonas Pugevičius.

Savaitgalį planuojančiuosius praleisti jachtoje, teks nuliūdinti. "Dar anksti kalbėti apie plaukiojimus. Prieš kelias dienas vanduo buvo padengtas ledu", – pastebėjo jachtos savininkas Gintas. Ne vienus metus įsimylėjėlius ir įsismaginusias mergvakarių dalyves Kauno mariomis plukdantis vyras klientų skambučių sulaukia jau nuo kovo pradžios, tačiau visiems interesantams buvo priverstas atsakyti: "Luktelėkite porą mėnesių."


Pavasario dvelksmas Kaune

Zoologijos sodas dirba nuo 9 iki 19 val. Šiuo metu nepamatysite begemotų, zebrų, tapyrų ir antilopių gnu – jos uždarytos į vidaus patalpas žiemoti. Bilietų kainos: suaugusiesiems – 11 litų, vaikams 5–16 metų – 8 litai.

Lauko kavinės klientų pradės laukti nuo balandžio pabaigos ar gegužės pradžios.

Skrydžiai oro balionu oficialiai trunka visus metus, tačiau tikrasis sezonas prasideda kovo–balandžio mėnesiais. Skrydžio trukmė – apie 1 val., kaina – nuo 400 litų.

Jachtos į vandenį bus nuleistos balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje. Valandą trunkančio pasiplaukiojimo kaina – nuo 100 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų