Šiluma kerta per kauniečių kišenę

Du kartus didesnės sąskaitos už šildymą keliauja į kauniečių namus. Prognozuojama, kad nemaža dalis miestiečių jų nepajėgs apmokėti, todėl įsiskolinimai "Kauno energijai" didės.

Už praėjusį sezoną energetikams vartotojai liko skolingi 26 mln. litų. Šilumos energija kauniečius aprūpinanti bendrovė "Kauno energija", neoficialiais duomenimis, metus baigė su maždaug 10 mln. litų nuostoliu.

"Kreditų palūkanos padidėjo, be to, valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija vėliau, nei buvo tikėtasi, nustatė didesnę šilumos kainą vartotojams", – besikaupiančių nuostolių priežastis nurodė "Kauno energijos" Pardavimų ir rinkodaros departamento direktoriaus pavaduotojas Balys Stulpinas.

Bendrovės direktorius Rimantas Bakas per spaudos konferenciją vakar pabrėžė, kad įmonę slegia ir dideli einamieji įsiskolinimai bankams, kurie šiuo metu sudaro apie 100 mln. litų. Tikslūs energetikų praėjusių metų nuostoliai bus skelbiami mėnesio pabaigoje.

Anot R.Bako, nuostolius didino brangęs kuras, perkamos ir parduodamos šilumos kainos skirtumas. Akivaizdu, kad "Kauno energijos" nuostoliai užguls šilumos vartotojų kauniečių pečius. Jiems dvigubai didesnės sąskaitos už šildymą jau pradėtos siųsti.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nuo gruodžio 1 d. patvirtino dukart didesnę kainą – vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš gyventojams priklausančių individualių šilumos punktų, siekia 24,29 cento už kWh (be PVM). Vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš tiekėjui priklausančių grupinių ar individualių šilumos punktų, sudaro 25,46 cento už kWh (be PVM).

Mažinti nuostolius įmonės vadovai tikisi investuodami į gamybos efektyvumą. "Pastatysime komunalinių atliekų deginimo jėgainę", – vieną alternatyvių energijos šaltinių nurodė R.Bakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

boo

boo  portretas
ponas Rimantai Bakai, susimazinkite savo ir akcininku apetita ir uzteks pinigu sumoketi isiskolinimams...

pritariu boo

pritariu boo portretas
paziurejus kaip gyvena tos nuostolingos imones valdzia ir akcininkai tai nepasakyciau,kad tokios skolos greiciau atvirksciai milijoniniai pelnai

vytas

vytas portretas
"Anot R.Bako, nuostolius didino brangęs kuras" ????????????
VISI KOMENTARAI 96

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių