Pereiti į pagrindinį turinį

Škotiškas vakaras

2009-02-02 09:00

Šeštadienio vakarą Vilniaus Rotušėje skambėjo dūdmaišiai ir trypė škotų šokius šokančios kojos. Čia dešimtą kartą buvo švenčiama tradicinė škotų šventė "Burnso naktis".

Tradicinis renginys "Burnso naktis" skirtas legendiniam škotų bardui Robertui Burnsui paminėti. 2009 m. visame pasaulyje minimos 250-osios R.Burnso gimimo metinės. Lietuvoje "Burnso naktis" šiemet buvo švenčiama dešimtą kartą Lietuvos ir Didžiosios Britanijos verslo asociacijos "British Chamber of Commerce" iniciatyva.

"Burnso nakties" svarbiausias akcentas – nacionalinis škotiškas patiekalas hagis. Tai yra avies skrandis, kimštas malta aviena, plaučkepeniais, avižiniais dribsniais ir daugybe prieskonių. Tradiciškai jis patiekiamas su bulvių koše ir virtomis ropėmis.

Kiekvienais metais per "Burnso nakties" vyksta labdaringa loterija. Surinktos lėšos šiemet paaukotos psichologinės pagalbos telefonu tarnybai Jaunimo linija ir Lietuvos vaikų gydymo institucijai "Nacionalinė moksleivių akademija". Šiemet buvo surinkta per 8 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų