Skrydžiai iš Vilniaus į Londono Sitį pratęsti iki spalio

  • Teksto dydis:

Verslui patogus bendrovės „LOT Polish Airlines“ skrydis iš Vilniaus į Londono Sičio oro uostą bus pratęstas nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 dienos, pranešė bendrovė Lietuvos oro uostai.

„Pasirašytas oficialus susitarimas pratęsti Lietuvos verslo aplinkai svarbius tiesioginius reguliarius skrydžius tarp Vilniaus ir Londono Sičio oro uostų. Pagal pasiektą susitarimą, maršrutas pratęstas tokiam pačiam laikotarpiui, kurį pandemijos metu anksčiau jis buvo laikinai sustabdytas“, – teigiama Lietuvos oro uostų pranešime.

2019 metų gegužės 1-ąją reguliarius skrydžius iš Vilniaus į Sičio oro uostą pradėjusi bendrovė skraidina 6 kartus per savaitę „Embraer 190“ orlaiviais.

LOT 2018-aisiais laimėjo Vyriausybės skelbtą konkursą, leidžiantį valstybėms remti ypatingos svarbos skrydžius Europos Sąjungos viduje. Remiant paprastai padengiami oro bendrovių patiriami nuostoliai. 

Finansų ministerijos Biudžeto departamento vadovė Daiva Kamarauskienė pernai lapkritį sakė, kad skrydžiams į Londono Sičio oro uostą Ekonomikos ir inovacijų ministerijos turizmo plėtros programoje 2023 metams numatyta virš 2 mln. eurų. 

Šiemet Lietuvos oro uostai planuoja parengti ir pradėti įgyvendinti naują, papildomą skrydžių skatinimo modelį, kuris grįstas rizikos pasidalinimo tarp oro vežėjo ir valstybės. Šiuo metu yra rengiamas jo teisinis ir finansinis įgyvendinimo modelis bei vyksta preliminarūs pokalbiai su oro bendrovėmis.

Preliminariu vertinimu, su iš valstybės biudžeto skirta investicijų suma – apie 2 mln. eurų – skatinimo modeliui pakankamai realu pradėti iki dviejų prioritetinių reguliarių skrydžių krypčių.

Teigiama, kad šis skatinimo modelis veiks tik tuo atveju, jei bus skiriamos ilgalaikės investicijos kasmet, mažiausiai du ar tris metus.

Naujasis skatinimo modelis turėtų startuoti dar 2023 metų antroje pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Dgm./aDFGTH

To Dgm./aDFGTH portretas
Valstieti, kaimieciai neskraidoau LOT i londonsiti.

Dgm./aDFGTH

Dgm./aDFGTH portretas
jau senai tas LONDE niekam nebiedomus-driskiu ubagynas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių