Skubėjo atsiskaityti už elektrą ir dujas

Priminimas, kad iki sausio 20 d. mokesčius už sunaudotas dujas ir elektros energiją, galima mokėti senuoju tarifu, išjudino apsnūdusius miestiečius.

"Atiduosiu, kiek reikia, pinigų ir būsiu rami. Jei ne klientė, veikiausiai būčiau pamiršusi", – sparčiu žingsneliu artėdama prie vieno "Swedbank" skyrių, kalbėjo kaunietė Odeta Vizbarienė. Laisvės alėjoje, grožio centre kirpėja dirbanti moteris, tikino su komunalinių mokesčių knygele čia įprastai pasirodanti paskutinėmis mėnesio dienomis, tačiau šį kartą padarė išimtį. "Sumokėsiu senuoju tarifu, sutaupysiu kelis litus, už kuriuos geriau vaikui saldainių nupirksiu", – nusijuokė pašnekovė, po kelių akimirkų įsiliejusi į būrį bendraminčių. Daugiau nei įprastai klientų tądien buvo matyt ir pro stiklines "Snoro" kioskų duris.

Minios pagyvenusių miestiečių vakar trypčiojo didžiuosiuose prekybos centruose. "Klientų niekada netrūksta, bet tokių dienų kaip ši – seniai nebuvo", – žvelgdama į nemažėjančią eilę kalbėjo mokesčius už komunalines paslaugas prekybos centre "Savas" priimanti mergina. Ir nors prekybos centras duris atveria 10 val., pirmieji klientai, administracijos darbuotojų teigimu, eilę prie įėjimo užsiėmė apie 8 val.

"Stoviu su visais, noriu išnaudoti paskutinę galimybę mokėti pigiau. Tik iki šiol nesuprantu, kodėl po sausio 21 d. už gruodžio mėnesį sunaudotą elektrą turėčiau mokėti nauju tarifu", – pasipiktinimo neslėpė kaunietė Emilija. Viena kelių kambarių bute gyvenanti moteris tikino, kad gaunamos pensijos jai vos užtenka sumokėti mokesčiams už butą, tad sutaupyti keli litai tikrai pravers.

Savanorių prospekte įsikūrusiame Kauno 9–ajame pašte, rankose spausdami atsiskaitymo knygeles, miestiečiai rinkosi nuo ankstyvo ryto. Pašto darbuotojos tikino, kad, mėnesiui perkopus į antrą pusę, gyventojai visuomet aktyviau varsto pašto duris, tačiau pirmadienį jie buvo itin aktyvūs. "Neabejoju, kad dalis miestiečių, kurie į paštą užsukdavo prieš mėnesio pabaigą, dabar stovi su tais, kurie mokesčius moka 15 dieną", – kalbėjo pašto viršininkė.

"Žinau, kad šiandien paskutinė diena, kai už gruodžio mėnesį sunaudotą elektros energiją ir dujas galiu mokėti senuoju tarifu, bet ne todėl esu čia, – pasirėmęs prie langelio kalbėjo pensininkas Algirdas. – Esu įpratęs mokesčius mokėti mėnesio viduryje, tuomet ramiau gyventi."

Iš piniginės traukdamas 455 Lt už komunalines paslaugas ir 3,60 Lt už atskirus mokėjimo lapelius, vyras tikino, kad nebūtų pajutęs didžiulio skirtumo, jei į pašto skyrių būtų užsukęs sausio 22 d. "Gruodžio mėnesį sunaudojau labai nedaug elektros energijos, tad būčiau sumokėjęs tik keliais litais daugiau", – patenkintas sakė vyriškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miliūnas

Miliūnas portretas
Nereikia klaidinti gyventojų.Taip,tiesa,VST už gruodį leido sumokėti iki sausio 20-osios,bet "Lietuvos dujos"-iki sausio 30-osios.Apie tai buvo rašyta spaudoj,o be to ir internete galima rasti.

rina

rina portretas
tai siandien dar galioja seni tarifai?

mantas

mantas portretas
o cia tik Kaune ar ir kituose miestuose?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių