Pereiti į pagrindinį turinį

Skylėtas Kauno pinigų krepšelis

2009-02-27 09:00

Miesto politikai patvirtino 2009 m. Kauno miesto biudžetą. Šiemet numatyta surinkti 803 mln. litų.

Nors opozicija kritikavo, kad biudžetas pernelyg optimistinis, iš 34 balsavusių tarybos narių tik trys buvo prieš.

"Nesu patenkintas šiuo biudžetu, bet situacija yra bloga ir kitose savivaldybėse. Kad būtų galima pasidžiaugti, reikės ryžtingų, pertvarkančių, bet pamatuotų sprendimų", – perspėjo biudžeto projektą pristatęs Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius. Šiųmetiniame biudžete numatyta daugiau kaip 40 mln. litų pernykštėms skoloms apmokėti.

Daugiausiai problemų miesto valdžiai kelia viešasis transportas bei miesto tvarkymas. Miesto valdžia transporto įmones ragina peržiūrėti maršrutus ir optimizuoti išlaidas. Beveik 14 mln. litų trūksta daugiabučių namų teritorijoms tvarkyti, nes nuo kovo 1 d. gyventojai už tai nebemokės, o našta guls ant savivaldybės pečių.

"Problema atsirado nelogiškai: žmonių skundai, teismai, o dabar savivaldybė turi rūpintis kiemų valymu", – dėl susiklosčiusios situacijos daugiabučių gyventojus kaltino A.Laucius.

Finansų skyriaus vedėjas tarybos posėdyje kelis kartus priminė, kad savivaldybės administracija turės peržiūrėti įstaigų ir darbuotojų skaičių. Administracijos vadovai neoficialiai kalba, kad reikėtų mažinti patarėjų ir sekretorių etatų skaičių, tačiau miesto taryba be diskusijų patvirtino sekretoriato biudžetą. Dabar sekretoriate yra 28,5 etato. Darbuotojams išlaikyti ir kitoms sekretoriato išlaidoms šiemet numatyta 1,6 mln. litų.

A.Laucius neslepia, kad gali tekti skolintis pinigų švietimo įstaigų šildymo sąskaitoms apmokėti.

Tarybos narys Gintaras Jonas Furmanavičius atkreipė dėmesį, kad šiemet 37 proc. mažiau lėšų skiriama Miesto plėtros ir verslo skatinimo programai. "Kiek lėšų skirsime objektams, kuriuos esame pasirengę perimti visuomenės poreikiams, pirkti? Gal tai žino nuožmus kovotojas su privačiu verslu Stanislovas Buškevičius?" – ironizavo G.J.Furmanavičius. Vicemeras S.Buškevičius atkirto kovojantis ne su investicijomis į Kauną, o su investicijomis į kai kuriuos miesto tarybos narius.

"Šių metų biudžetas nerealus", – lakoniškai išreiškė savo poziciją liberalcentristas Arvydas Garbaravičius.

"Nerasime nė vieno, patenkinto miesto biudžetu. Nėra nė vieno, galinčio pasiūlyti, kaip biudžetą geriausiai pertvarkyti. Tokia ekonominė situacija", – konstatavo vicemeras Rimantas Mikaitis.

Taryba po poros mėnesių žada vėl peržiūrėti biudžetą. Ar jį reikės perskirstyti, priklausys nuo įplaukų srautų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų