Pereiti į pagrindinį turinį

Slides traukti dar anksti

2007-11-17 09:00

Slidinėjimo sezono pradžios sostinėje dar teks palūkėti. Koją entuziastams ir verslininkams kiša nešalti orai bei sniego stygius.

Nors žiema šiemet ankstyva, slidinėjimo sezono atidarymą Liepkalnio gatvėje ant Laimio kalno įsikūrusiame slidinėjimo centre „Žiemos trasa“ stabdo nepalankios oro sąlygos bei dirbtinio sniego gamybai naudojamas vanduo. Jis kol kas pernelyg šiltas.
„Visiems atrodo, kad „sniego patrankos“ kritulius gamina bet kokiomis sąlygomis. Mes vandenį gauname iš bendrovės „Vilniaus vandenys“. Tačiau kelių metrų gilyje esantys vamzdžiai yra šilti, juos esančio vandens temperatūra siekia 14–16 laipsnių“, – guodėsi „Žiemos trasos“ direktorius Romualdas Glazauskas.

Slidinėsime dar šiemet?

Anot direktoriaus, slidinėti galima būtų nors ir šiandien, jeigu vanduo būtų siurbiamas iš šalia esančios kūdros ar tiesiog būtų žemesnės temperatūros, nei gaunamas iš komunalininkų.
Kaip pavyzdį direktorius įvardijo Lietuvos žiemos sporto centrą Ignalinoje – ten sniego patrankoms vanduo siurbiamas teisiai iš Vištyčio ežero. Pernai „Žiemos trasa“ sezoną atidarė sausio, užpernai – vasario mėnesį. „Viskas būtų labai šaunu, jeigu sezoną pradėtume jau per Kalėdas“, – vylėsi R.Glazauskas.
Šiuo metu Laimio kalną dengia vos 3–5 cm sniego sluoksnis. R.Glazausko tvirtinimu, reikėtų bent 30-ies, kad būtų galima rimtai aprūpinti būrius slidinėjimo entuziastų iš sostinės.

Kainos nesikeis

Šį sezoną teigiamų pokyčių turėtų sulaukti snieglentininkai. Šalia pradedantiesiems slidininkams skirto „varlinuko“ bus suformuoti kalneliai ir specialūs tramplinai.
„Inventoriaus nuomos bei keltuvo kainos kisti neturėtų – atitinkamai 16 ir 25 litai už valandą“, – „Vilniaus dienai“ sakė R.Glazauskas. Šalia Laimio kalno esančiame Pavilnių regioniniame parke verslininkai taip pat ketina įrengti trijų kilometrų ilgio lygumų slidinėjimo trasą.
„Jau viskas apžiūrėta, suderinta ir nuspręsta – ši trasa bus. Taip pat parke ketiname įgyvendinti kopimo į kalnus galimybę – tai sparčiai populiarėja Lietuvoje“, – apie ateities planus pasakojo R.Glazauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų