Pereiti į pagrindinį turinį

"Šnipiškių ūkis" – be V.Tamulionio

2009-02-20 09:00

Vakar Vilniaus miesto taryba atleido lėšų grobstymu įtariamą savivaldybės bendrovės "Šnipiškių ūkis" laikinąjį vadovą Vidmantą Tamulionį. Vietoj jo laikinuoju bendrovės direktoriumi išrinktas Juozas Šiaudinis, siejamas su "Rubicon group".

Vadovo veikla kėlė įtarimų

Nušalinti V.Tamulionį iš laikinai einamų pareigų "Šnipiškių ūkyje" politikus paskatino dar pernai metų pabaigoje išplatintas viešas Kalvarijų turgaus prekiautojų laiškas. Šie skundėsi, jog V.Tamulionis iš turgaus, kurį tuo metu administravo jo vadovaujama bendrovė, galbūt neteisėtai pasisavino šimtus tūkstančių litų.

Esą vadovas taip pat apkraudavo prekiautojus didžiuliais mokesčiais, kurie bendrovės buhalterijoje nebuvo deklaruojami. Nepanorusius mokėti duoklės V.Tamulionis esą vydavo iš turgavietės ir net naudojo smurtą.

V.Tamulionis šiuos kaltinimus kategoriškai neigė.

Išrinktas "Rubicon group" žmogus

Ketvirtadienį taryba ėmė svarstyti V.Tamulionio atleidimo klausimą. Įdomu tai, kad savivaldybės administracija yra gavusi V.Tamulionio prašymą atleisti jį šalių susitarimu ir išmokėti jam dviejų mėnesių išeitinę kompensaciją. Tačiau prašymas gautas po to, kai buvo parengtas projektas dėl jo atleidimo ir jau buvo pritarta pateikti projektą miesto taryboje. V.Tamulionio prašymą patenkinti atsisakyta.

Į jo vietą balsų dauguma išrinktas bendrovės "Lazdynų būstas" direktorius J.Šiaudinis. "Šnipiškių ūkyje" jis pradės dirbti nuo vasario 21 d. ir dirbs tol, kol per viešą konkursą bus išrinktas nuolatinis bendrovės vadovas.

J.Šiaudinio kandidatūra daliai tarybos narių sukėlė abejonių. Mat pastaroji jo darbovietė "Lazdynų būstas" yra bendrovės "City Service" įmonių grupės dalis. "City Service‘ yra antrinė koncerno "Rubicon group" bendrovė.

Subliuško gynyba

Nuversti V.Tamulionį bandyta nebe pirmą kartą, tačiau jo užnugarį ilgai saugojo nušalintas meras Juozas Imbrasas ir jo vadovaujama koalicija. Ne kartą opozicija, kuri dabar jau yra Vilniaus valdžioje, bandė įtraukti į tarybos posėdžio darbotvarkę klausimą dėl V.Tamulionio atleidimo.

Tačiau buvęs meras J.Imbrasas ir jo aplinka rasdavo būdų, kaip šio klausimo nevarstyti. Tai esą rengėjai klausimą tarybai pateikė per vėlai, tai nespėta parengti klausimo projekto. Galiausiai balsuojant dėl jo įtraukimo būdavo priimamas sprendimas nesvarstyti V.Tamulionio atleidimo.

Kalvarijų turgaus prekiautojai įsitikinę, kad Vilnių valdžiusi Tvarkos ir teisingumo partija tyčia ilgai nereagavo į jų skundus, nes esą jos vadovams V.Tamulionis taip pat atriekia nemažą dalį neteisėtai pasisavintų lėšų. Galima korupcija Kalvarijų turguje susidomėta tik po to, kai skandalas nuvilnijo per žiniasklaidos priemones.


Sąsajos su V.Tamulioniu

Su V.Tamulioniu siejama ne tik Tvarkos ir teisingumo partija, bet ir buvusi socialdemokratų partijos narė Jūratė Žeimienė, dabar priklausanti Fronto frakcijai. (Dėl J.Žeimienės galbūt neteisėtai pasisavintų 2 mln. litų iš jai priklausiusių bendrovių dabar atliekamas ikiteisminis tyrimas.)

Buvęs meras J.Imbrasas patvirtino, jog prieš pusantrų metų lipdant valdančiąją koaliciją, socialdemokratai, kurių gretose buvo ir J.Žeimienė, kovojo, kad V.Tamulionis būtų paskirtas į Kalvarijų turgų valdžiusios bendrovės vadovo postą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų