Pereiti į pagrindinį turinį

Socialdemokratai atsiriboja nuo J.Žeimienės

2009-02-06 09:00

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyrius pranešė atsiribojantis nuo buvusios partijos kolegės Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės Jūratės Žeimienės.

Ketvirtadienį išplatintame LSDP Vilniaus skyriaus pirmininko Romo Adomavičiaus pranešime teigiama, kad dar pernai gruodį J.Žeimienė buvo išbraukta iš partijos narių.

Tokį pareiškimą sostinės socialdemokratų lyderis išplatino po to, kai trečiadienį buvo pranešta, jog J.Žeimienė pateko į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) akiratį.

R.Adomavičius paaiškino, kad Vilniaus miesto tarybos narė J.Žeimienė laikoma išėjusia iš partijos. Mat dar gruodžio 11 d. ji pranešė, kad sustabdo narystę LSDP.

"Tačiau mūsų skyriaus prezidiumas, išnagrinėjęs jos pareiškimą, nustatė, kad ji neturėjo teisės sustabdyti narystės, todėl laikoma išėjusia iš partijos", – sakė R.Adomavičius.

Anot jo, LSDP įstatai numato, kad partijos narys sustabdyti dalyvavimą partijoje gali tik dviem atvejais, kai jo pareigos yra nesuderinamos su politine veikla ir kai jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. "Nė vieno šio atvejo J.Žeimienė neatitiko", – sakė sostinės socialdemokratų lyderis.

Šiuo metu J.Žeimienė yra Fronto frakcijos narė miesto savivaldybės taryboje.

FNTT šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingai tvarkytos buhalterijos bendrovėje "Būsto investicijų valdymas".

Į FNTT kreipėsi koncerno "Rubicon group" kontroliuojama didžiausia Lietuvoje nekilnojamojo turto priežiūros bendrovė "City Service". Jos teigimu, buvusi įmonės "Būsto investicijų valdymas", kurią įsigijo "City Service", akcininkė J.Žeimienė su kitais asmenimis įtariama neteisėtai pasisavinusi 2,3 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų