Sostinė imasi Vilniaus miesto moksleivių sveikatos centro rekonstrukcijos

  • Teksto dydis:

Sostinė imasi Vilniaus miesto moksleivių sveikatos centro rekonstrukcijos – savivaldybės valdoma įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“ skelbia Žirmūnuose esančio baseino rangos darbų konkursą.

Kaip ketvirtadienį pranešė Vilniaus savivaldybė, sporto centrą numatyta atnaujinti iš pagrindų: perplanuojant dalį patalpų ir išplečiant bendrąjį pastato plotą.

Šiuo metu statinys užima apie 1,4 tūkst. kv. m, o po rekonstrukcijos bendrasis plotas bus išplėstas iki maždaug 1,7 tūkst. kv. m. Taip pat planuojama rekonstruoti visas inžinerines sistemas, atnaujinti fasadą ir jo elementus

„Vilniuje šiuo metu trūksta maždaug aštuonių baseinų. Siekiant šį deficitą sumažinti, mieste vystomi nauji objektai, tačiau naujų projektų realizavimas yra imlus laikui. Dėl to ypač svarbu pasirūpinti gera esamos infrastruktūros būkle“, – pranešime sakė sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

„Vilniaus miesto moksleivių sveikatos centras yra vienas iš nedaugelio šiuo metu sostinėje veikiančių baseinų, jame nuolat lankosi apie tūkstantį vaikų. Mūsų tikslas, kad mokytis plaukti jie galėtų kokybiškoje, jų poreikius atitinkančioje aplinkoje“, – pridūrė jis.

Mūsų tikslas, kad mokytis plaukti jie galėtų kokybiškoje, jų poreikius atitinkančioje aplinkoje.

Numatyta perplanuoti ir patekimą į pastatą: išplėsti tambūrą, įrengti naujus laiptus ir pandusą, pritaikytą žmonėms su negalia. Planuojama priimamojo zonoje įrengti elektroninės kontrolės vartus, atnaujinti rūbines. Pastate taip pat veiks liftas.

Baseino patalpoje numatomi plaukimo takelių ir starto pakylos atnaujinimo sprendiniai – žmonių su negalia keltuvo į baseiną įrengimas, baseino vonios, salės apšvietimo atnaujinimas, baseino įrangos atnaujinimas ir automatizavimas.

Užbaigus statybos, montavimo ir specialiuosius darbus, visose vidaus patalpose bus atliktas remontas – iš naujo atlikta sienų apdaila, atnaujintos lubos ir grindys, sumontuotos naujos dušų ir tualetų pertvaros, pakeistos durys, turėklai ir pandusų turėklai.

Rangos darbų konkursas tęsis iki rugpjūčio vidurio. Statybos darbus Vilniaus miesto moksleivių sveikatos centre planuojama pradėti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių