Sostinės bendruomenių rėmimo konkurso laimėtojai mieliausiai rinkosi „Žaliosios bangos“ veiklas

  • Teksto dydis:

Įprastai laisvalaikio, poilsio ir kultūros projektams finansuoti paraiškas teikdavusios bendruomenės šiemet Vilniaus savivaldybės organizuojamame konkurse rinkosi „Žaliosios bangos“ kryptį – net 16 iš 22 atrinktų bendruomenių projektų dedikuoti žaliajam Vilniui. Iš viso bendruomenių veikloms sostinė paskirstė 50 tūkst. eurų.

„Gal tik atrodo, kad esame uždari ir nelinkę bendrauti. Vilniečiai nebeapsiriboja formaliu bendravimu su laiptinės kaimynais – jau peržengėme namų slenkstį:  organizuojamos kaimynų savaitės, kino seansai, gatvės prekyba, įvairūs bendruomenių klubai. Palaikome ir sveikiname aktyvaus, kūrybiško ir bendruomeniško miesto idėją, kad bendruomenės turėtų dar daugiau laisvių ir galimybių kurti tradicijas“, – sako Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Donalda Meiželytė.

D. Meiželytė pastebi, kad atrenkant projektus didžiulis dėmesys skirtas bendruomenių veiklos išskirtinumui, tradicijų kūrimui, bendruomeniškumo formų įvairovei, skirtingų grupių (senjorų, šeimų, individualių poreikių turinčių ir kt.) įtraukimui į veiklas. Šiemet konkurso kriterijus papildė prioritetinė kryptis – bendruomenių įsitraukimas į „Žaliąją Vilniaus bangą“.

„Bendruomenės nori prisidėti prie sostinės žaliojo judėjimo ir turi puikių minčių, kaip savo erdves paversti dar labiau pritaikytomis poilsiui ir laisvalaikiui. Džiaugiamės, kad aktyviems vilniečiams galime pasiūlyti paramą jų idėjoms įgyvendinti“, – sako Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja.

Kiekvienas projektas savaip unikalus: štai „Antakalniečių bendruomenė“ Vilniaus Sapiegų parke įkurs aromaterapinio sodo erdvę, o „Naujininkų bendruomenė“ įgyvendins projektą „Apželdinkime Naujininkus kartu“, apsodindami Naujininkų seniūnijos teritoriją ir naują Naujininkų parką. Čiurlionio trikampio bendruomenė pasiūlė projektą „Pažink savo aplinką“ – apželdins dalį mylimos M. K. Čiurlionio gatvės liepų alėja ir krūmais, kurie sukurs žaliąjį koridorių link Vingio parko. Taip pat planuojama pagyvinti krūmais bei vijokliais kelias viešąsias erdves – S. Konarskio gatvės atkarpą, K. Donelaičio gatvę, sporto aikštyną.

Iš viso bendruomenių konkursas šiemet sulaukė 36 nevyriausybinių organizacijų paraiškų. Paraiškos buvo vertinamos pagal Nevyriausybinių organizacijų bendruomeninių veiklų rėmimo projektų konkurso nuostatų vertinimo kriterijus. Iš viso bendruomenių iniciatyvoms paskirstyta 50 tūkst. eurų. Maksimali paramos suma vienam projektui – 3000 eurų. Šiemet parama išaugo dvigubai – praėjusiais metais finansuota 14 projektų ir jiems buvo paskirstyta 25 tūkst. eurų.

Bendruomenė „Jonažolių kaimas“ įgyvendino projektą „Bendraukime!“, skatinusį draugišką, kūrybišką ir aktyvią kaimynystę: vyko kaimynų savaitė Jonažolėse, plaukimas upe baidarėmis, kūrybinio rašymo dirbtuvės. Rasų kolonijos bendruomenė vykdė projektą „Istorija ir kinas Rasų kolonijoje“ – kvietė gyventojus į ekskursijas po Rasų seniūniją, kino vakarų seansus po atviru dangumi. Kūrybines dirbtuves surengusi Trakų Vokės bendruomenė moliūgų žibintais papuošė Trakų Vokės dvarą ir parko alėjas, jais džiugino bendruomenę ir svečius, surengė lazerių ir atspindžių šou programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių