Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės valdžia spręs, kam suteikti Vilniaus miesto teatro vardą

2015-06-08 09:12
BNS inf.

Sostinės savivaldybė paskelbė konkursą Vilniaus miesto teatro vardui gauti. Į šį vardą galės pretenduoti dabar jį turintis režisieriaus Oskaro Koršunovo teatras (OKT).

Shutterstock nuotr.

Sostinės savivaldybė paskelbė konkursą Vilniaus miesto teatro vardui gauti. Į šį vardą galės pretenduoti dabar jį turintis režisieriaus Oskaro Koršunovo teatras (OKT).

„Baigiasi sutartis, skelbiamas naujas konkursas, kaip būdavo visą laiką“, - BNS informavo Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Jis patvirtino, kad konkurse laukiama visų Vilniuje veikiančių teatrų, taip pat ir OKT, paraiškų.

Savivaldybė informuoja, kad paraiškas siekiantieji gauti šį titulą galės teikti iki birželio 30-osios.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad jame negali dalyvauti teatrai, gaunantys nuolatines valstybės dotacijas.

Teatrai savivaldybei turės pateikti trejų metų veiklos programą, pastarųjų dvejų metų teatro veiklos ir pastarųjų vienerių metų finansinės veiklos ataskaitą, pristatyti repertuarą, kuris apimtų ir klasikinės, ir šiuolaikinės dramaturgijos kūrinius. Taip pat turi būti pristatytas planuojamas Vilniaus atstovavimas tarptautiniuose festivaliuose, pasiruošimas dalyvauti jaunimo edukacinėje veikloje. Suteikiant Vilniaus miesto teatro vardą, taip pat bus vertinamos suteikiamos lengvatos įvairioms socialinėms grupėms, planuojamų renginių skaičius.

Konkurso komisija taip pat ketina atsižvelgti į teatro novatoriškumą ir dalyvavimą tarptautiniuose projektuose bei Vilniaus miesto renginiuose, nacionalinės dramaturgijos atsispindėjimą repertuare, į tai, kaip pastarųjų dvejų metų teatro veiklą vertina kritikai bei teatrologai.

Teatrui bus keliami reikalavimai sudaryti sąlygas kartą per tris mėnesius teatrą aplankyti socialiai remtiniems gyventojams, dalyvauti ne tik tarptautiniuose renginiuose su Vilniumi susigiminiavusiuose užsienio valstybių miestuose, taip pat dalyvauti Vilniaus organizuojamuose miesto renginiuose.

Šiuo metu Vilniaus miesto teatro vardą turintis OKT šį konkursą laimėjo keturis kartus iš eilės, paskutinįkart - 2013-aisiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų