Sostinės Vokiečių gatvės projektas dar bus tobulinamas kūrybinėse dirbtuvėse

Sostinės Vokiečių gatvės projektas dar bus tobulinamas kūrybinėse dirbtuvėse, ieškant sprendimų dėl automobilių statymo, eismo, pirmadienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

Dirbtuvės bus rengiamos balandžio mėnesį, į jas registruotis bus galima jau netrukus. Pasak savivaldybės, jų poreikis iškilo po viešo projekto aptarimo vasarį, sulaukusio daugiau nei šimto dalyvių.

Pagrindinis dirbtuvių tikslas bus dar kartą aptarti jau nesikeičiančias projekto dalis bei išklausyti pasiūlymų dėl dar neišspręstų klausimų – automobilių statymo ir eismo. Po kūrybinių dirbtuvių, apžvelgus gautus rezultatus, planuojamas antras projekto viešinimas visuomenei.

Savivaldybė BNS informavo, kad bus diskutuojama ir dėl kietų dangų bei žalių plotų santykio ir kokybės, dangos funkcionalumo, parkavimo koncepcijos, įvažiavimų į kiemus, apsisukimo gyventojams. Bus aptariama mažosios architektūros elementų funkcija, dviračių, pėsčiųjų, paspirtukų judėjimas.

Architektūrinį Vokiečių gatvės konkursą laimėjo „IMM architektai“.

Dabartinis Vokiečių gatvės vaizdas formavosi sovietinės okupacijos metais, nuo maždaug praėjusio amžiaus 6-ojo dešimtmečio. Iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos dabartinės pėsčiųjų promenados dalyje buvo pastatai, nugriauti karo pabaigoje ir sovietmečiu.

Vyriausiasis miesto architektas Mindaugas Pakalnis sako, kad pokario metais išgriauta viena pusė gatvės kvartalų ir čia sukurtas bulvaras dabar gali būti laikomas kultūros paveldu. Todėl ankstesnis, 2015-2016 metais rengtas projektas taip ir nebuvo įgyvendintas, nes būtų daug izoliavęs pėsčiųjų bulvarą, pakeitęs visos Vokiečių gatvės naudojimo paskirtį, prie kurios visi pripratę.

Be to, pasak jo, tai yra mėgstama vilniečių pasivaikščiojimo vieta, kuriai „norisi suteikti naują kokybę, o kartu parodyti paveldą, kurį eidamas gatve galėtum perskaityti, suprasti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių