Pereiti į pagrindinį turinį

Sporto rūmų projektas sostinės nepasiekė

2008-04-03 00:00

Vyriausybei pristatyti Kauno arenos investicinio statybos projekto išsirengusiems miesto vadovams teko nusivilti – susitikimas paskutinę akimirką buvo atšauktas.

Vyriausybei pristatyti Kauno arenos investicinio statybos projekto išsirengusiems miesto vadovams teko nusivilti – susitikimas paskutinę akimirką buvo atšauktas.

Dėl ministro atostogų

Vakar turėjęs vykti Vyriausybės sudarytos darbo grupės pasirengti 2011 metų Europos krepšinio čempionatui posėdis buvo atšauktas.

„Mes apie tai sužinojome dar neišvykę į Vilnių. Klaipėdos meras į sostinę buvo išvažiavęs jau šeštą valandą ryto, atgal turėjo grįžti ir Šiaulių, Panevėžio vadovai“, – pasakojo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Vyriausybės posėdyje norėta pateikti paskutinę informaciją apie sporto arenos statybą. „Jos investicinis projektas bus tvirtinamas neeiliniame miesto tarybos posėdyje balandžio 9 dieną“, – aiškino A.Kupčinskas.

Vyriausybės darbo grupės posėdis buvo atšauktas, nes po sūnaus žūties atostogų paprašė grupės vadovas susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.

Žiūrovų vietų nemažins

Po neeilinio Kauno miesto tarybos posėdžio savivaldybės administracija maždaug per dvi savaites turės paskelbti darbų konkursus. „Norime, kad tai būtų padaryta kuo greičiau. Jau turime parengtus konkurso ir darbų sutarties projektus“, – teigė meras.

Kovo mėnesį statybų ekspertai patvirtino sporto rūmų Nemuno saloje techninį projektą. Pagal jį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija patvirtino galutinę Kauno sportų rūmų kainą – 168,8 mln. litų.

Dabar savivaldybė rengia dokumentus statybų konkursui. Tikimasi, kad jo nugalėtojai paaiškės vasaros pabaigoje.

Vyriausybės atstovai yra pažadėję skirti 50 mln. litų, tokios pačios sumos bus prašoma iš ES fondų. Dar 68,8 mln. litų turės rasti savivaldybė.

Dėl ES lėšų Ūkio ministerija turės kreiptis į Europos Komisiją, kad ši leistų skirti lėšų didesnei nei 10 tūkstančių vietų arenai statyti. Ministerija prašys atsižvelgti į FIBA reikalavimą, kad Europos čempionatų finalinių etapų varžybos būtų rengiamos didelėse salėse, taip pat daug vietų reikalaujama ir vykstant Eurolygos varžyboms.

Iš Ūkio ministerijos gautas atsakymas, kad arenoje gali būti daugiau kaip 10 tūkstančių vietų ir tai netrukdys gauti ES paramą. Išlyga padaryta dėl to, kad kitaip Lietuva negalės vykdyti tarptautinių įsipareigojimų – 2011 metais surengti Europos vyrų krepšinio čempionatą.

Senoje halėje greičiausiai negalėtų vykti net ir grupių varžybos. Nauja Kauno arena būtų daugiausia žiūrovų talpinanti visoje Lietuvoje.

Projekto kainą sumažino

Anksčiau buvo kalbama, kad arena kainuos apie 190–200 milijonų litų. Arenos projektavimo grupės vadovas Eugenijus Miliūnas teigė, kad arenos statybos kaina tapo mažesnė, nes nuo 1000 iki 500 sumažinta automobilių stovėjimo vietų. Jas bus galima įrengti vėliau. Projekte taip pat atsisakyta dalies vidaus įrangos.

„Kaip parodė Šiaulių arenos patirtis, operatoriai vėliau gali turėti kitokią nuomonę dėl įrangos, todėl bus geriau, jei jie patys tai įsirengs“, – mano architektas. Anot jo, minėti projekto pakeitimai leido sumažinti kainą 20 milijonų litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų