Pereiti į pagrindinį turinį

Stadioną išgelbės užsieniečiai?

2009-05-05 09:00
Realybė: kiekviena prastovos diena stadioną statančiai bendrovei "Veikmė" atneša tūkstantinius nuostolius.
Realybė: kiekviena prastovos diena stadioną statančiai bendrovei "Veikmė" atneša tūkstantinius nuostolius. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Po pasitarimo su meru Lietuvos futbolo federacija (LFF) žada ieškoti būtų, kaip į merdinčią stadiono statybvietę pritraukti privačių lėšų. Pats meras, dar prieš savaitę buvęs suinteresuotas lėšų paieškomis, pasitarimo komentuoti nepanoro.

Prieš pusantrų metų pradėtas statyti nacionalinis stadionas ant Šeškinės kalvų stovi tarsi vaiduoklis. Iš pagrindinių stadiono konstrukcijų dar kyšo nebaigta betonuoti armatūra, jų fone pūpso dešimt tylinčių kranų. Nuo žiemos sustojus statyboms generalinis rangovas bendrovė "Veikmė" kasdien patiria tūkstantinius nuotolius. Bendrovei reikia ne tik už technikos nuomą mokėti, kainuoja ir teritorijos priežiūra, apsauga.

Sunkmečiu nei Vilniaus miesto savivaldybė, nei nacionalinė valdžia atliekamų 260 mln. litų stadiono pabaigtuvėms skirti neskuba. Imta dairytis privačių investuotojų. Pasitarime pas merą V.Navicką vakar lenkęsi LFF atstovai patikino, kad Lietuvos rinka domisi stambios bendrovės, kurių specializacija stadionų statybos.

"Futbolo federacija dabar pažiūrės, kokie šiame projekte galėtų būti potencialūs dalyviai. Mes visame pasaulyje turime labai daug partnerių, kurie būtų suinteresuoti ir galėtų dalyvauti šiame projekte: pastatytų nacionalinį stadioną, galbūt finansuotų dalį projekto. Tos bendrovės – vieni pagrindinių stadionų statytojų Vokietijoje, Austrijoje. Jos tikrai žino šitą specifiką. Reikia kartu ieškoti bendrų žingsnių, kaip išspręsti šią klausimą", – tikino LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

LFF prezidento nuomone, užsienio investuotojams mainais pakaktų galimybės įeiti į Lietuvos rinką. Esą šalyje statomas ne tik nacionalinis, bet ir kiti stadionai, plėtojami panašūs projektai. Jeigu užsienio bendrovėms būtų suteikta proga tęsti nacionalinio stadiono statybas, joms padidėja tikimybė sulaukti užsakymų ir kitiems Lietuvoje vykdomiems projektams.

Vilniaus meras V.Navickas nekomentavo, kokios realios galimybės pritraukti užsienio bendrovių lėšas į merdinčią statybvietę. Jeigu atsirastų privatus investuotojas, lieka neaišku, kokios realios galimybės nutraukti sutartį su dabartiniu generaliniu rangovu "Veikme". Skubėdamas į savivaldybės frakcijų seniūnų sueigą jis tepasakė, kad susitikime su LFF atstovais jokių sprendimų nepriėmė. Į klausimą, ar galės Vyriausybė skirti dalį lėšų nacionalinio stadiono pabaigtuvėms, meras mestelėjo "nežinau" ir uždarė kabineto duris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų