Pereiti į pagrindinį turinį

Statybininkas išgyventų ir be krapų

2008-10-04 09:00
Statybininkas išgyventų ir be krapų
Statybininkas išgyventų ir be krapų / Roko Medonio nuotr.

21 metų statybininkas Simonas Dobilinskas įsitikinęs: reikia taupyti ir laiką, ir pinigus. Todėl parduotuvėje jis stengiasi užsibūti kuo trumpiau ir visada atkreipia dėmesį į nuolaidas.

Vilniuje įprato taupyti

Nacionalinio stadiono statybose dirbantis S.Dobilinskas keliasi šeštą ryto. Savaitgaliais į darbą jam nereikia, tačiau tinginiauti ir ilgai gulėti lovoje vaikinas nemėgsta. Laisvą dieną jis mieliau sportuoja arba važiuoja susipažinti su kitais Lietuvos miestais. Šį šeštadienį S.Dobilinskas ketina aplankyti Trakus. Šilutės rajone užaugęs vaikinas Vilniuje gyvena tik trejus metus.

"Iš karto pamilau šį miestą, čia jauku, taip pat geresnės darbo perspektyvos", – kalbėjo statybininkas.

Tačiau vos atvykęs į sostinę jis greitai suprato: teks priprasti taupyti. Tinkamai rinktis maisto produktus, pirkti per išpardavimus – viso šito jis išmoko iš savo merginos.
Didžiausią dėmesį S.Dobilinskas skiria šviežiai duonai ir mėsos produktams. Jis neįsivaizduoja nė vieno vakaro be kelių riekių duonos su sviestu. Pastarąjį jis mėgsta nuo mažens, bet renkasi nesūdytą.

"Jokio margarino, man jis labai neskanus", – kraudamas prekes į krepšį juokėsi S.Dobilinskas.

Daržovių skyrių aplenkia

Gyvendamas su tėvais vaikinas retai gamindavo, tačiau atvykęs į sostinę ėmė dažniau sukinėtis virtuvėje. Statybose dirbantis S.Dobilinskas buvo atviras: jei ne mergina, vargu ar mokėtų ruošti maistą ir dabar. Racionalusis statybininkas labai mėgsta kinų virtuvę. Keletą kinų patiekalų jis ketina pasigaminti ir savaitgalį.

Vištienos filė, saldus paprikų padažas ir aliejus – visa tai akimirksniu atsiduria vaikino pirkinių krepšyje.

"Nemėgstu švaistyti laiko, tad parduotuvėse greitai sukuosi", – tikino jaunuolis, prekybos centre esančią "Maximą" pažįstantis kaip savo namus.

S.Dobilinskas čia lankosi bent kartą per savaitę. Jei yra laiko, pietauti jis traukia į namus ar kavinę mieste.

Pietums vaikinas dažniausiai renkasi mėsos patiekalus, dažniausiai pieniškas dešreles. Daržovės S.Dobilinskui nebūtinos, jų beveik nepirko ir šįkart.

"Beje, visi draugai žino, kad jei patiekale bus krapų, aš jo nevalgysiu", – apie įpročius pasakojo jaunuolis.

Remontuoja draugų automobilius

Vilniaus Gedimino technikos universitete statybos inžineriją studijuojantis S.Dobilinskas save vadina stropiu darbuotoju. Tiesa, dėl didelio darbų krūvio kartais nukenčia studijos, tačiau jis įsitikinęs: universitetą tikrai baigs.

"Negaunu stipendijos, tačiau namų darbus atlieku visada", – šypsojosi jaunuolis. Jis tikino, kad pinigai  nėra svarbiausias dalykas gyvenime. Jų užtenka tiek, kiek yra.
Konstruoti, remontuoti automobilius S.Dobilinskui buvo įdomu nuo mažens. Daug įtakos turėjo ir tėčio pamokos. Vaikinas sakė, kad kartas padeda draugams, pažeria gerų patarimų, kaip tinkamai prižiūrėti ar sutaisyti automobilį.

"Gaila, kad Vilniuje negaliu tuo užsiimti, bet kas žino", – atsisveikindamas sakė atkaklus jaunuolis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų