Pereiti į pagrindinį turinį

Statytojai tampa bankininkais

2008-10-10 09:00
Statytojai tampa bankininkais
Statytojai tampa bankininkais / Roko Medonio nuotr.

Butų pardavėjai nesiliauja stebinti išradingumu. Norėdami išjudinti apmirusį butų pardavimą verslininkai paskelbė, kad pirkėjai butus galės įsigyti išsimokėtinai, sutartį sudarydami ne su banku, o su projekto plėtotoju.

Palengvins naštą

Tokią akciją į apmirusią nekilnojamojo turto rinką mestelėjo bendrovė "Perspektyvios idėjos", Santariškių rajone statanti gyvenamųjų namų kvartalą Verkių namus.

Statytojai įsitikinę, jog pirkėjams, šiuo metu neturintiems galimybės gauti norimo dydžio paskolą banke arba negalintiems greitai parduoti turimo seno buto, tai puiki proga įsigyti naujus namus ir juose įsikurti. O su bendrove galima atsiskaityti ateityje, kai palankiomis sąlygomis banke bus gauta paskola.

"Nebe iš pirmo pirkėjo girdime norą būstą įsigyti mūsų statomame kvartale, tačiau vis sudėtingesnės ir ilgesnės bankų paskolų išdavimo procedūros arba užsitęsęs senojo būsto pardavimas dažnai sutrukdo potencialiems pirkėjams įgyvendinti siekius", – sprendimą suteikti kreditą argumentavo bendrovės "Perspektyvios idėjos" direktorius Liutauras Šukys.

Kredituos tik metus

Kaip paaiškėjo, originalios akcijos griebtasi norint kuo greičiau parduoti šiame kvartale likusius 14 butų. Vadinasi, ir ši naujovė nebus ilgalaikė – statytojai kreditavimo paslaugas teiks tik metus.

Įmonės atstovų teigimu, kaip ir komerciniuose šalies bankuose, taip ir šioje statybų bendrovėje bus prašoma pradinio įnašo. Jis turėtų sudaryti apie 20 proc. perkamo būsto vertės. Palūkanų norma svyruos nuo 0 iki 7 proc.

Anot bendrovės "Perspektyvios investicijos" projektų vadovo Arūno Miknevičiaus, palūkanų dydis labiau priklausys nuo paties kliento: kiek jis derėsis ar iš viso nesiderės pirkdamas butą, kokio dydžio bus jo pradinė įmoka.

Tačiau iki kitų metų rudens naujakuriai, sudarę kreditavimo sutartį su statytojais, vis vien turės už brangų pirkinį sumokėti visą sumą. Kitaip tariant, ši statytojų akcija yra galimybė metais vėliau sumokėti už butą. Galbūt tuomet ir komerciniai šalies bankai kredituos palankesnėmis sąlygomis, todėl naujakuriai išloštų.

Žingsnis logiškas ir laiku

Nekilnojamojo turto agentūros "Ober-Haus" Būsto departamento vadovas Remigijus Pleteras antrino statytojams.

"Lietuvos bankai smarkiai sugriežtino būsto paskolų išdavimo sąlygas, todėl gauti paskolą nėra taip lengva ir greita kaip anksčiau. Todėl manau, kad projekto plėtotojo žingsnis kredituoti potencialius pirkėjus yra labai logiškas dabartinėmis rinkos sąlygomis", – tvirtino R.Pleteras.

Eksperto nuomone, tokia statytojų akcija padės pritraukti pirkėjus, norinčius pakeisti seną būstą į naują, tačiau nežinančius, kiek laiko užtruks parduoti jau turimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų