Steigiama Laisvės partija

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniuje steigiama nauja liberali politinė jėga - Laisvės partija. Vieni pagrindinių šios partijos iniciatorių - Seimo narė Aušrinė Armonaitė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Iniciatyvinės grupės teigimu, šios partijos tikslas - į Lietuvos politiką sugrąžinti pamatinę liberalizamo idėją - individo laisvę ir atsakomybę, taip pat kurti atsvarą įsivyravusiai draudimų politikai.

Laisvės partijoje ketinama daugiau sprendimo teisių deleguoti ne tik partijos nariams, bet ir jos palaikytojams. Atsisakoma kitose partijose įprastų, bet dažniausiai stagnuojančių komitetų, darbo grupių, koordinacinių grupių ir panašių struktūrų.

„Laisvės partija imasi įgyvendinti pozityvius pokyčius Lietuvai. Šiandien mūsų politikoje vyrauja tarpusavio susipriešinimas ir arogancija. Mes tame visų kare prieš visus nedalyvausime, nes suprantame, kad atėjęs XXI amžius gali tapti Lietuvos galimybių amžiumi - tai gali tapti mūsų idėjų, kūrybos, atvirumo ir gerovės laikmečiu. Manome, kad Lietuva turi drąsiai žengti į ateitį, sėkmingai konkuruoti pasaulyje, gerbti žmogaus teises ir ugdyti laisvą, atsakingą ir kūrybingą ateities kartą”, - sako A. Armonaitė.

Laisvės partija imasi įgyvendinti pozityvius pokyčius Lietuvai.

Anot jos, Lietuvoje trūksta liberalios politinės jėgos, kuri ne tik deklaruotų, bet ir nebijotų įgyvendinti liberalią darbotvarkę, apimant tiek žmogaus teisių sritį, tiek ekonomiką, o pačios organizacijos veikimo būdas būtų inovatyvus, skaidrus ir atviras visiems.

„Savo programoje aiškiai kalbame apie Lietuvos problemas ir siūlome konkrečius būdus, kaip jas spręsti. Tikrai didžiuojuosi programa, kurią turime jau šiandien, o iki Seimo rinkimų parengsime konkrečių veiksmų planus, kaip tuos pokyčius įgyvendinti. O pats partijos steigimo procesas yra išskirtinis - skaidrus, atviras, diskutuojant apie turinį, ne apie formą, jame įsitraukė daugybė anksčiau jokiose partijose nedalyvavusių asmenų”, - teigė Seimo narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bla bla

Bla bla portretas
O Kukliansky zurofą ir vanagaitę pakviesite

Anonimas

Anonimas portretas
Dar viena niekam nereikalinga išsišiepėlių partija. Vienintelis tikslas- pripulti prie lovio....

Kęstas

Kęstas portretas
Kur manasis tas didysis ir auksinis šaukštas? "Rusijos prezidento Vladimiro Putino šį ketvirtadienį sušauktame pasitarime aptartas nacionalinės dirbtinio intelekto vystymo strategijos projektas, kurį parengė Rusijos valstybinis bankas „Sberbank“. Skaičiuojama, kad strategijos įgyvendinimas per ateinančius 6 m. Rusijai gali kainuoti apie 90 mlrd. RUB (1,25 mlrd. Eur)." Koks sutapimas - ir mes, lietuviai, skiriame beveik milijardą eurų tik trumpesniam laikotarpiui - per kiekvienus metus. Tik ne dirbtiniam intelektui vystyti... Mes be realaus tikslo skiriame auksiniams šaukštams šauktiniams, iš kurių pelnosi Landsbergių Nota bene kontora ir kitos, kaip amerikiečiai sako, užpakalio skylės. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių