Pereiti į pagrindinį turinį

Stilistui diržų nebus per daug

2008-11-08 09:00
Stilistui diržų nebus per daug
Stilistui diržų nebus per daug / Ingos Juodytės nuotr. Mada: kirpėjo-plaukų stilisto spintoje daugiausia juodų drabužių.

24 metų kirpėjas Martynas Šalkauskas ištikimas juodai spalvai. Rinktis tokius drabužius šį sezoną jis pataria ir kitiems.

Diržas, batai ir rankinė

Juodaplaukis M.Šalkauskis drabužių parduotuvėse visada atkreipia dėmesį į tai, kaip sudėliotos prekės. Tvarkingai ir įdomiai pateikti drabužiai jam patinka kur kas labiau negu sumesti bet kaip. Jis norėtų čia sugaišti mažiau laiko, tačiau neapsieina daug kartų nepasimatavęs. Ko jo akys parduotuvėje ieško pirmiausia? Įvaizdžio kūrėjas iš karto paminėjo tris svarbius vyrams skirtus daiktus. Sąrašo pradžioje atsidūrė diržas, jam kirpėjas negaili pinigų. Svarbiausia, kad tai būtų kokybiška ir, dažniausiai, pagaminta iš odos. Tiesa, dar vienas pageidautinas akcentas – didelė sagtis.

"Turiu silpnybę diržams, man jų nebūna per daug", – apžiūrinėdamas prekes šypsojosi vyras. Jo kolekcijoje iš viso yra 15 diržų. Ilgai negalvojęs, M.Šalkauskas dar vieną įsigijo ir šįkart. Kiti dalykai, užimantys ne mažiau svarbią vietą kirpėjo spintoje, – batai ir rankinė. Tačiau dabar, artėjant žiemos šalčiams, jis dėmesį kreipė į megztinius.

"Vengiu sintetikos, mieliau renkuosi pagamintus iš vilnos", – pasakojo kirpėjas. Pro jo akis nepraslydo ir baltos spalvos marškiniai. Jie taip pat papildė vilniečio pirkinių sąrašą.

Siuvasi džinsus

Bene patogiausias drabužis M.Šalkauskui – džinsai. Jiems jis skiria ne mažiau dėmesio negu kitiems drabužiams. Būtina sąlyga – originalaus dizaino užtrauktukai ir kišenės. Ne vieną porą tamsių džinsų kirpėjas yra pasisiuvęs. Vyro nuomone, tai kur kas įdomiau, negu įsigyti juos prekybos centre. M.Šalkauskui padeda draugė, kuri ne tik pasiuva, bet ir konsultuoja.

"Patelkiame visą fantaziją, būna smagu", – pasakojo šukuosenų meistras. Jis rudenį renkasi tamsių spalvų džinsus. Tą patį rekomenduoja daryti ir kitiems. Jo teigimu, šviesūs atspalviai tinkamesni vasarą. Žinoma, būtina nepamiršti, kad jie pirmiausia turi būti patogūs.

Kas kirpėjui bado akis? Vyras tikino, kad per didelis kiekis akcentų aprangoje jį paprasčiausiai vargina. Aksesuarus mėgstantis M.Šalkauskas patarė nesusikrauti visų vienu metu. Kitu atveju priminsite Kalėdų eglutę.

"Viskas turi būti suderinta, gražu juodos spalvos akcentai", – toliau patarimus žarstė plaukų stilistas.

Nepamirškite plaukų

Darbas, darbas ir dar kartą darbas. Tokie M.Šalkausko žodžiai pasipila paklausus apie laisvalaikį. Paties teigimu, jis galėtų dirbti be laisvų dienų.

"Darbas man suteikia malonumą, tad į jį einu kaip į šventę", – sakė jis. Įvaizdžio kūrėju, kirpėju jis dirba jau šešerius metus. Vilnietis tikino, kad norint gerai atrodyti drabužiai nėra svarbiausi. Būtina pasirūpinti plaukų kirpimu, juos prižiūrėti. Svarbu ne tik, kaip esate apsikirpęs ar juos nusidažęs. Būtina, kad plaukai būtų švarūs ir sveiki.

"Tai pirmas dalykas, į ką atkreipiu dėmesį susitikęs su žmogumi. Tikriausiai tai profesinė liga", – šypsojosi M.Šalkauskas.

Jis patarė nepersistengti su tokiomis plaukų priemonėmis kaip želė, vaškas ar lakas. Per daug jų panaudojęs žmogus atrodys nepatraukliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų