Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai – irgi vaikai

2009-07-18 08:36
Reakcija: šalia universiteto pastačius ženklą "Vaikai", studentai juokauja, kad išskirtinai jiems skirto ženklo nėra, tad tiks ir šis.
Reakcija: šalia universiteto pastačius ženklą "Vaikai", studentai juokauja, kad išskirtinai jiems skirto ženklo nėra, tad tiks ir šis. / Tomo Raginos nuotr.

Pėsčiųjų perėjos ties Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) reikalavusių studentų prašymas neįvykdytas, tačiau K.Donelaičio gatvėje išdygo naujas kelio ženklas "Vaikai".

Kelių eismo taisyklėse aiškiai nurodyta, kad toks trikampis ženklas su bėgančių vaikų atvaizdais žymi kelio ruožą "prie vaikų įstaigos (mokyklos, žaidimų aikštelės ir panašiai), kur važiuojamojoje dalyje gali būti vaikų".

"Nors čia ir ne vaikų darželis, bet vis tiek mokymo įstaiga. Sužinoję, kad perėjos artimiausiu metu nesulauksime, prašėme įrengti bent kelio ženklą "Pėstieji" arba "Vaikai". Kažkodėl buvo pasirinktas pastarasis variantas. Specialiai studentams ženklų juk nėra. Tai, jog esame prilyginami vaikams, mūsų nežeidžia. Žiūrime į tai su šypsena, – sakė Vytauto Didžiojo universiteto studentų atstovybės prezidentas Donatas Juodpusis. – Kol kas perėja neįrengta, tai nors ženklas atsirado. Kad tik vairuotojai jį pastebėtų ir paisytų."

Anot pašnekovo, Kauno miesto savivaldybė po ilgų svarstymų vis tik pritarė siūlymams įrengti pėsčiųjų perėją K.Donelaičio gatvėje, ties VDU rūmais. Tiesa, šiemet biudžete lėšų jai nenumatyta, tad akademinis jaunimas viliasi bent kitąmet pageidaujamoje vietoje žingsniuoti per gatvę nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių.

"Dabar atsiradęs kelio ženklas tėra įspėjimas vairuotojams. Mūsų jis nuo baudų neapsaugo. Laimė, pastaruoju metu policijos pareigūnų prie universiteto lyg ir nematyti, tad galima šmurkštelėti per gatvę. Tik kažin ar patruliai neapsireikš čia rudenį, kai sugužės studentai ir dalis jų bus naujokai iš kitų miestų", – svarstė D.Juodpusis.

"Kauno dienos" kalbintas Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis, išgirdęs klausimą apie naująjį kelio ženklą, su šypsena patvirtino, kad jo atsiradimas išties susijęs su akademiniu jaunimu: "Minėtoje vietoje per gatvę dažnai vaikšto studentai, o tai juk jaunimas. Policija ten nepadeda – studentai vis tiek laksto per gatvę, kaip lakstę, o naujos perėjos įrengti kol kas nėra galimybių."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų