Pereiti į pagrindinį turinį

Studentams įsiminė sąvartyno smarvė

2008-09-27 09:00

Sąvartyne apsilankę studentai dar ilgai prisimins smarvę ir matytus vaizdus. Jie tikino: atvykti čia turėtų kiekvienas, galbūt tada kils noras rūšiuoti atliekas ir nešiukšlinti.

"Kaip jie pripranta prie tokios smarvės?" – stebėjosi į Kazokiškių sąvartyną atvykę studentai. Ekskursiją po atliekų kalnus jiems suorganizavo Vilniaus turizmo informacijos centras ir savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius.

Statybos inžineriją studijuojanti Ina Taranova pasakojo, kad šios ekskursijos labai laukė. 22-ejų merginai buvo įdomu, kiek žmonių dirba sąvartyne, ar yra valkatų, kaip susidorojama su visomis atliekomis. Į visus šiuos klausimus studentams atsakė atliekų tvarkymo centro direktorius Gintaras Čukauskas.

"Žinoma, valkatų čia nerasite, jiems tai nenaudinga", – šypsojosi direktorius. Jis prisiminė, kad uždarytame Kariotiškių sąvartyne valkatų gyvenimas buvo geresnis – per mėnesį jie surinkdavo iki aštuonių tonų stiklinių butelių. Į Kazokiškes benamiams patekti sunku: teritorija aptverta aukšta tvora, veikia judesio davikliai, laksto šunys.
Ekskursijoje prisiminta ir ekologija. Studentai tikino, kad jiems ne vis vien, todėl stengiasi rūšiuoti šiukšles.

"Nesu abejinga, tik apmaudu, kad kiti vilniečiai elgiasi kiauliškai", – dėl kitų nesupratingumo apgailestavo studentė I.Taranova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų