Studentams rūpėjo ne paskaitos

Tarptautinę studentų dieną Kauno akademinis jaunimas siekė rekordų ir privertė dėstytojus tapti virėjais.

"Šimtą metų nekepiau miltinių blynų, – žvelgdamas į keptuvėje čirškantį aliejų šypsojosi Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽUŪ) studijų skyriaus vadybininkas Albinas Pugevičius – Pirmos keptuvės turinį studentai jau suvalgė. Sakė, kad buvo skanu."
Blynai su obuoliais – tik vienas kulinarinių šedevrų, kuriais LŽUŪ dėstytojai vakar vaišino akademinį jaunimą. Studentų atstovybėje stalas lūžo nuo puodų su garuojančiais koldūnais, sumuštinių, pavadintų "Studentai kelkitės, paskaitos vis tiek baigėsi" ir keptų bulvių, be kurių studijuojantis jaunimas neįsivaizduoja savo kasdienybės.

"Kefyras maistui suteiks dar geresnį skonį", – tiesdama stiklinę patarė viena studenčių.
Vieniems degustuojant dėstytojų ruoštus patiekalus, kiti jaunuoliai plušėjo klijuodami špargalę  milžinę. Iki tol ilgiausios titulą pelniusi paruoštukė siekė 822 m. Šiemet tikėtasi rekordą pagerinti, tačiau akademinės bendruomenės šaltiniai pranešė, kad to nepavyko padaryti. "Išvada: studentai mažiau nusirašinėja", – konstatavo Miškų ir ekologijos fakulteto trečiakursė Vaida.

Tarptautinę studentų dieną Kauno kolegijos akademinis jaunimas pasitiko "Gyvojo traukinio" vagonuose. Taip vadinosi akcija, kurios metu siekta trijų tikslų: pažymėti studentų dieną, pareikšti Kauno aukštųjų mokyklų studentų poziciją naujai išrinktam Seimui ir užfiksuoti naują rekordą.

"Gyvasis traukinys" nuo Karaliaus Mindaugo prospekte esančio pėsčiųjų tilto pajudėjo tuo pačiu metu, kai į pirmąjį posėdį susirinko naujos kadencijos Seimo nariai. "Pirmieji du punktai įvykdyti: studentų dieną pažymėjom ir studentų poziciją valdžiai išdėstėme. Tik neaišku, kaip bus su tuo rekordu", – svarstė Kauno kolegijos studentų atstovybės laisvalaikio ir kultūros koordinatorius Rolandas Žigonis. Pasak jo, preliminariais skaičiavimais, "gyvojo traukinio" ilgis siekė 527 m. Jį sudarė apie 850 studentų iš įvairių Kauno aukštųjų mokyklų.

Vakar Vytauto Didžiojo universiteto studentai galvą lenkė prieš naująjį aukštosios mokyklos vadovą. Vienai dienai juo tapo studentas Jaunius Špakauskas.
Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai savo dieną nusprendė paminėti saugiai. "Norime atkreipti jaunimo dėmesį į aktualias saugaus eismo problemas. Ši diena puiki proga tai padaryti", – tikino KTU studentų atstovybės prezidentas Skirmantas Bajoras. Tądien šalia universiteto pastatytose demonstracinėse mašinose visi norintieji galėjo įsitikinti saugos diržų efektyvumu, o stipresnių nervų studentai buvo laukiami saugaus eismo parodoje "Pamatyk realybę".


Skaičius: „Gyvojo traukinio“ akcijoje dalyvavo apie 850 Kauno studentu.


Šiame straipsnyje: Tarptautinė studentų diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

IŠ LŽŪU

IŠ LŽŪU portretas
GERBIAMA KAUNO DIENOS REDAKCIJA: REKORDAS PASIEKTAS 1 KM. 44 M.

zippux

zippux portretas
O kada studentui rūpėjo paskaitos? Nieko naujo ir neparašė....

lzuu stdente

lzuu stdente portretas
rekordas pasiektas ir buvo 1044 metrai speros :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių