Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai naudojasi šildymo sezonu

2008-10-31 09:00

Daugiabučių namų administratoriai ragina saugotis sukčių, atradusių naują būdą iš gyventojų išvilioti pinigus.

Naudodamiesi prasidėjusiu šildymo sezonu, daugiabučiuose pradėjo lankytis šilumos specialistais prisistatantys apgavikai, žadantys mažesnes sąskaitas.

Apie įtartinus asmenis pastatų prižiūrėtojams pranešė gyventojai. Pranešimuose nurodoma, kad po daugiabučius namus vaikštantys žmonės įtikinėja galintys sureguliuoti šilumos punktą taip, kad šis tiektų mažiau šilumos energijos. Už šią paslaugą prašoma užmokesčio, tačiau pateikti sąskaitą ar kvitą tariami specialistai atsisako.

"Gyventojams būtina žinoti, kad šilumos punktą reguliuoti gali tik administratoriaus paskirta atestuota įmonė. Už šilumos sistemų prižiūrėtojų darbą gyventojai atsiskaito kiekvieną mėnesį apmokėdami administratorių siunčiamas sąskaitas, todėl negali būti kalbos apie jokį pinigų rinkimą pasibeldus tiesiai į duris. Tokių siūlymų sulaukę gyventojai turėtų kreiptis tiesiai į teisėsaugos institucijas", – perspėjo bendrovės "City Service" vykdomasis direktorius Lietuvai Vytautas Turonis.

V.Turonis pabrėžė, kad sulaukus panašių įtartinų siūlymų gyventojams taip pat reikėtų reikalauti apsilankiusiojo pažymėjimo, įsidėmėti vardą, pavardę, įmonę, kurios atstovu šis asmuo prisistato. Tai padėtų nustatyti apgaule pinigus renkančių asmenų tapatybę.

"Akivaizdu, kad kažkas naudojasi nerimu, kurį pasėjo brangstanti šiluma. Raginame gyventojus nebūti patiklius – tai tėra mėginimas pasinaudoti baimėmis ir išvilioti pinigus", – sakė V.Turonis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų