Pereiti į pagrindinį turinį

Susijungę menininkai stipresni

2008-10-20 09:00
Susijungę menininkai stipresni
Susijungę menininkai stipresni / Ingos Juodytės nuotr.

Trijų sąjunga. Taip galima pavadinti naująjį šiuolaikinių menininkų projektą "ARTscape". Jis, Vilniui tapus Europos kultūros sostine, pristatys įvairius Europos sostinių menininkus ir jų kūrinius.

Projektą organizuoja trys savo sričių pirmūnai: šiuolaikinį meną propaguojanti galerija "Vartai", nekomercinio kino festivalis "Kino pavasaris" ir "Vilniaus džiazo festivalis".
Vida Ramaškienė, "Kino pavasario" direktorė, įsitikinusi, kad tokia šiuolaikinio meno mylėtojų sąjunga yra įdomi ir netikėta.

"Labai džiaugiuosi, kad galerijos "Vartai" direktorė mums pasiūlė prisijungti prie tokio projekto. Dabar dauguma menininkų linkę skaidytis, o mes darome priešingai. Siūlydami įvairesnius renginius ir kūrinių pristatymus, manau, sulauksime didelio lankytojų būrio", – optimizmu tryško V.Ramaškienė.

Projekto pagrindinė iniciatorė galerijos "Vartai" direktorė Nida Rutkienė labai džiaugėsi sumanymu. "Dirbti kartu mums visiems daug paprasčiau. O ir reklamos daugiau, nes vieni apie kitus galime daug papasakoti ir deramai pristatyti. Norime būti pavyzdys daugeliui meną propaguojančių organizacijų. Vykdydami tokį projektą drauge, esame daug stipresni ir galime apimti gerokai platesnes sferas", – esmę, kodėl susijungė, paaiškino moteris.

"ARTscape" supažindins lietuvių publiką su pagrindiniais tų šalių meninės pasaulėžiūros ypatumais, tautos charakteriu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų