Suteiktas leidimas nacionalinio stadiono statyboms Vilniuje

Nacionalinio stadiono statyboms Vilniuje, ant Šeškinės kalno, šalia prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, suteiktas leidimas, rodo informacinė sistema „Infostatyba“.

Anot jos, statybų leidimas 15,9 tūkst. kv. metrų ploto daugiafunkciam kompleksui Ozo gatvėje 27 išduotas antradienį.

Komplekso statybos darbai turėtų būti pradėti birželį, o baigti 2025 metais, o jį įgyvendins koncesininkė investicijų bendrovės „BaltCap“ įmonė „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“, pranešė savivaldybė.

„Tai yra dar vienas įveiktas didelis žingsnis siekiant, kad Vilniuje jau artimiausiu metu atsirastų daugiafunkcis kompleksas. Gautas statybos leidimas leis jau kitą mėnesį pradėti Nacionalinio stadiono statybos darbus“, – pranešime sakė įmonės vadovas Šarūnas Stepukonis.

Leidimo statyboms prašyta vasario pradžioje, kai projektavimo darbus užbaigė bendrovės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ bei „Cloud architektai“. Skelbta, jog pirmas prašymas buvo pateiktas vasario 15 dieną, tačiau per numatytą 45 dienų terminą leidimas neišduotas savivaldybei pateikus pastabų.

Pernai spalį pasirašyta apie 280 mln. eurų vertės Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Vilniaus savivaldybės ir „Vilniaus daugiafunkcis komplekso“ koncesijos sutartis numato, kad iki 2024-ųjų pabaigos būtų pastatytas UEFA standartus atitinkantis 15 tūkst. vietų futbolo stadionas su daugiafunkciniu sporto kompleksu.

98 proc. „Vilniaus daugiafunkcio komplekso“ akcijų valdo „BaltCap“ netiesiogiai valdoma bendrovė „Venetus Capital“, po 1 proc. – koncerno „Icor“ įmonė „Axis industries“ ir bendrovė „Kauno arena”.

Tai yra dar vienas įveiktas didelis žingsnis siekiant, kad Vilniuje jau artimiausiu metu atsirastų daugiafunkcis kompleksas.

Pernai rugsėjį Nacionalinio stadiono statybvietėje pradėtos sprogdinti ankstesnių statybų konstrukcijos, vėliau šie darbai buvo sustabdyti įtariant, kad konstrukcijų nuolaužos sprogimų metu galėjo apgadinti netoliese esančius statinius.

Komplekse bus trys antžeminiai aukštai ir patalpos rūsyje, kur įsikurs sporto muziejus, žaidėjų patalpos ir žiniasklaidos zona. Pirmame aukšte veiks įprastos ir VIP žiūrovų zonos bei komercinė zona su maitinimo įstaigomis, antrame – VIP žiūrovų zonos tęsinys, trečiame – pagalbinės ir administracinės patalpos.

Projektas bus įgyvendinamas dalimis – pirmiausia bus pradėtos stadiono su sporto muziejumi statybos. Vėliau, šių metų pabaigoje, bus pradėti kultūros centro, lengvosios atletikos objektų ir sporto centro bei vaikų darželio statybos darbai. Visi objektai bus baigiami statyti vienu metu.

Pasak pranešimo, teritorijoje aplink stadioną įsikurs parkas: čia bus pasodinti maumedžiai, pušys, klevai, ąžuolai, liepos, obelys, alyvos, bei įvairūs krūmai ir dekoratyvinių augalai, kurie ne tik puoš aplinką, sukurs erdvę vietinei bendruomenei, bet ir atliks kitą funkciją – slopins triukšmą, mažins miesto kaitrą ir neleis sklisti dulkėms esant stipriam vėjui.

Skaičiuojama, kad parką pasodinti kainuos virš 2 mln. eurų.

Visas kompleksas Šeškinėje užims daugiau nei 228 tūkst. kv. metrų teritoriją.

Pirmą kartą stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai tuomet nutrūko dėl finansavimo trūkumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xfghnyiu.io

xfghnyiu.io portretas
Gal VLN ZALGIRIS gros auksciausioje poliaku LYGOJE-butu smagu.

styteio9op

styteio9op portretas
Pagaliau turesime pirma fules tikra stadiona BALTIJOJE-NEBUS TU atletikos taku-bus kaip UK tikra fule.

????

???? portretas
Išduotas leidimas pradėti amžiną statybą. Ar nereikėjo pirma išieškoti sunaudotas lėšas ankstesnėje stadijoje, kad nebesikartotų ta pati istorija - "mes ne statome, mes darome pelną" - būtent taip buvo daroma iki šiol, gal būt ir visose statybose, kur statoma ne sau, o realizavimui?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių