Pereiti į pagrindinį turinį

Tardymo izoliatoriuje – pirmas garsaus smuikininko koncertas

2012-12-20 05:00
Tardymo izoliatoriuje – pirmas garsaus smuikininko koncertas
Tardymo izoliatoriuje – pirmas garsaus smuikininko koncertas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Pirmą kartą kalėjimų istorijoje nuteistiesiems koncertavo vienas žymiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis ir gitaristas Sergejus Krinicinas.

Kauno tardymo izoliatoriaus vadovų dovana bausmę čia atliekantiems nuteistiesiems buvo ne tik pasaulinio garso muzikų koncertas. Šio koncerto jie galėjo klausytis su savo artimaisiais, o po jo dar valandėlę pabendrauti.

Kai nedidelę tardymo izoliatoriaus salę užliejo smuiko ir gitaros garsai, nutilo ką tik neįprastoje vietoje ėmę verkšlenti mažyliai.

Izoliatoriuje bausmę atliekančio Igno mama neslėpė susijaudinimo. „Nežinau, kokios širdies turi būti žmogus, kad jo nesujaudintų tai, kokioje atmosferoje galėjome pabūti. Manęs Tardymo izoliatoriuje jau daug kas nebestebina. Mes čia sūnų lankome ne pirmą kartą, tačiau šis atvykimas išskirtinis“, – jaudulio neslėpė ponia Zita.

Per didžiąsias šventes – Kalėdas ir Velykas – izoliatoriuje vyksta koncertai, tačiau su artimaisiais dalytis muzikos skleidžiama atmosfera nuteistieji galėjo pirmą kartą.

Pirmoje eilėje sėdėjusio Evaldo veido per visą koncertą neapleido šypsena. Ant jo kelių užliūliuotas smuiko ir gitaros dueto ramiai snaudė dar metukų neturintis sūnelis. „Man labai patiko koncertas. Esu nepaprastai laimingas ir tuo, kad kartu su šeima galėjau tarsi šventes švęsti“, – Evaldas nepaliovė šypsotis.

Smuikininkas V.Čepinskis prisipažino, kad tokioje įstaigoje groja pirmą kartą. „Atmosfera buvo kiek kitokia nei eiliniame koncerte, tačiau ji padėjo pakelti muziką į dar aukštesnį lygį. Jaučiau, kad publika sugėrė tai, ką mes davėme. Dvasiškai man buvo labai šilta ir malonu groti“, – įspūdžiais po koncerto dalijosi muzikas.

Pasak V.Čepinskio, nusiteikimui koncertuoti nei vieta, nei būsimi klausytojai neturėjo įtakos: „Esu tikras, kad muzika yra pasaulio kalba ir jei ji nuoširdžiai pateikiama, tai bet koks žmogus ją priima.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų