Teismai nusprendė: A. G. Astrauskaitės šalininkai po mitingo prie Seimo šiukšlių nepaliko

Vilniaus miesto savivaldybei iš mitingą prie Seimo organizavusios vilnietės Astros Genovaitės Astrauskaitės nepavyko prisiteisti daugiau nei 1 tūkst. eurų už esą susirinkusiųjų paliktas šiukšles.

Aktyvi protestuotoja prieš koronaviruso pandemijos valdymą A. G. Astrauskaitė taip pat yra viena įtariamųjų dar tebetiriamoje baudžiamojoje byloje dėl pernai rugpjūtį prie Seimo kilusių riaušių. Moteris kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu.

Vilniaus miesto apylinkės teismas gegužę atmetė savivaldybės ieškinį A. G. Astrauskaitei, konstatavęs, kad kituose ir jau įsiteisėjusiuose teismų spendimuose nustatyta, jog šiukšlės pasibaigus mitingui buvo surinktos.

„Įsiteisėjusiose nutartyse yra konstatuota, jog pareiškėjos (atsakovės) teiginys, kad po mitingo viskas buvo švaru ir sutvarkyta, patvirtintas ir byloje pateiktais vaizdo įrašais, iš kurių matyti, kad prie Lietuvos Respublikos Seimo, kur vyko mitingas, šiukšlių nėra“, – rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Dariušo Lučinskio sprendime.

Tačiau sostinės savivaldybė su teismo išvadomis nesutinka ir parašė apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui.

„Savivaldybė apskundė pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas ieškinys dėl 1 083,31 euro dydžio nuostolių ir 5 proc. procesinių palūkanų priteisimo. Manome, kad mitingo organizatorius nevykdė pareigų sutvarkyti teritoriją, todėl apeliaciniu skundu prašoma teismo priimti naują sprendimą – tenkinti savivaldybės ieškinį“, – rašoma BNS pateiktame Vilniaus miesto savivaldybės atstovo Pauliaus Vaitekėno atsakyme.

Sostinės savivaldybė Vilniaus miesto apylinkės teisme teigė, kad iš 2021 metų rugpjūčio 10-11 dienos vaizdo kamerų medžiagos fotofiksacijų matyti, jog teritoriją tvarkė būtent bendrovės „Mano aplinka“ darbuotojai.

Savivaldybė teigė, kad rugpjūčio 10 dieną po 17 val. „Mano aplinka“ darbuotojai Nepriklausomybės aikštėje rinko smulkias šiukšles, o kitos dienos rytą, 6.37 val., A. Tumėno ir Gynėjų gatvių sankryžoje buvo renkami vandens buteliukai, po naktinių riaušių primėtyta akmenų bei kitų šiukšlių.

Tačiau teismas nusprendė, kad ieškovo pateiktos anksčiau teismo paminėtos nuotraukos nepaneigia anksčiau nustatytų aplinkybių, nes vieta, kurioje vyko mitingas yra intensyviai lankoma asmenų.

„Todėl po mitingo pasibaigimo ir teritorijos sutvarkymo per teritoriją praeinantis ar ten esantys asmenys galėjo palikti pavienes šiukšles, kurias ir galėjo surinkinėti ieškovo pasitelkti asmenys“, – paskelbė teismas.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo pernai rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hihi

hihi portretas
kokios ten šiukšlės , visi jie nedavalgėliai - disidentai , jie net nešika [pažiurėkit i kankini paleckiuka ]

Apie valstieciu “seimos marsus”

Apie valstieciu “seimos marsus” portretas
Sitiems kaimieciams is viso neleistu ivaziuoti i vilniu. Jei nori, tedaro demonstracijas kaimo ganyklose, is kur jie ir yra sitie pasalpiniai valstieciai. Tipines rusiskos sovietines isgamos su naisiu princu priesakyje.

Ne i tema

Ne i tema portretas
Net latviai jau turi raketines sistemas. O musiskiai ir vel tampo fasistu nervu lasteles, bet gynybos pajegumu nestiprina. Tai kam dirbam, plepunai???
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių