Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas nesulaukė neblaiviu išpuoliu pagarsėjusio teisėjo

2013-01-23 16:48
Teismas nesulaukė neblaiviu išpuoliu pagarsėjusio teisėjo
Teismas nesulaukė neblaiviu išpuoliu pagarsėjusio teisėjo / R.Kačinauskas. Tomo Raginos nuotr.

Neblaiviu išpuoliu pagarsėjęs buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Zenonas Birštonas laukiamas Kauno apygardos teisme. Teisybės ieškotoju prisistatantis vilnietis Renatas Kačinauskas siekia, kad neblaivus jį išplūdęs teisėjas atlygintų patirtą žalą.

Kauno apygardos teismą pasiekė Vilniaus Betmenu vadinamo R.Kačinausko skundas. Teisybės ieškotoju save vadinantis vilnietis privataus kaltinimo tvarka prašo buvusį teisėją Z.Birštoną patraukti baudžiamojon atsakomybėn už viešą įžeidimą užgauliai pažeminant.

R.Kačinauskas jaučiasi įžeistas, kai prieš dvejus metus, užuot nagrinėjęs jo bylą, teisėjas Z.Birštonas išplūdo ir pavadino „šūdo gabalu“. „Jeigu jis būtų atsiprašęs manęs asmeniškai, gal ir būtų buvę kitaip“, – principingai laikėsi R.Kačinauskas.

Prieš dvejus metus Vilniaus apygardos teisme teisėjas Z. Birštonas turėjo nagrinėti R.Kačinausko baudžiamąją bylą dėl pasipriešinimo policijai. Kaltinamasis tada žurnalistams pasakojo, kad apie 10 val. užėjo į teisėjo kabinetą pasiteirauti, ar įvyks posėdis. Kabinete tvyrojęs alkoholio kvapas, teisėjas, apsivilkęs mantiją, sėdėjo prie stalo, ant kurio buvusi taurelė. Z.Birštonas ėmęs keiktis, koneveikti kaltinamąjį. Kilo konfliktas.

Netrukus į kabinetą atėjęs teismo pirmininkas liepė Z.Birštonui nusivilkti mantiją. R.Kačinauskas tvirtina, kad kolegos norėję Z. Birštoną išvežti į namus. Bet netrukus atvyko jo pakviesti vieno leidinio žurnalistai, kuriuos Z. Birštonas, nepaisydamas įjungtos vaizdo kameros, jau išėjęs į lauką, irgi išplūdo. Paskui teisėjas bandė pabučiuoti žurnalistę.

Kauno apygardos teisme buvo paskirtas taikinamasis posėdis. „Jeigu jis man atlygins patirtą žalą, tai bylos nebus“, – samprotavo Vilniaus Betmenas. Už įžeidimus patirtą žalą R.Kačinauskas įvertino 10 tūkst. litų.

Posėdyje paaiškėjo, kad Z.Birštonui nebuvo įteiktas šaukimas į teismą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų