Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas pasigailėjo skandalingo meškų dresuotojo

2013-07-03 17:30
Teismas pasigailėjo skandalingo meškų dresuotojo
Teismas pasigailėjo skandalingo meškų dresuotojo / Antano Slavinsko nuotr.

Skandalingosios cirko artistų Zobovų šeimynos teisėsauga nepaleidžia iš akiračio. Pernai už žmonos terorizavimą metų lygtine laisvės atėmimo bausme nuteistas Nikolajus Zobovas vėl sulaukė nemalonumų.

Nuobaudos išvengė

N.Zobovui skirtus įpareigojimus dėl bausmės atidėjimo kontroliuojanti Probacijos tarnyba kreipėsi į Kauno apylinkės teismą, nes jis nesilaikė nustatytos tvarkos.

Probacijos tarnyba nurodė, kad kelis kartus Ąžuolyno meškučių cirko direktorius N.Zobovas numatytu laiku neatvyko registruotis į policiją, taip pat kelis kartus pažeidė Kelių eismo taisykles.

Kiekvienu atveju N.Zobovas turėjo pasiteisinimą – tuo, kad iš anksto suplanuotos cirko gastrolės. Į vakar Kauno apylinkės teisme vykusį nutarties dėl papildomų baudžiamojo poveikio priemonių skyrimą jis taip pat neatvyko.

N.Zobovas atsiprašė teismo, kad nedalyvaus, nes cirko gastrolės po Lietuvą suplanuotos iki spalio. Teismas atleido cirko direktoriui.

Įvertinta, kad N.Zobovo padaryti pažeidimai nėra šiurkštūs, kad jis stengėsi ir kiekvieną kartą pateisino savo nederamą elgesį. Teismas cirko direktoriui neskyrė papildomų bausmių.

Susitaikė prieš nuosprendį

Prieš keletą metų N.Zobovas ir 28 metais jaunesnė jo sutuoktinė Agnė Nadežda Zobovienė kaltino vienas kitą, drabstėsi purvais, tačiau pernai, teismui skelbiant nuosprendį dėl terorizavimo ir neteisėto duomenų apie kitą asmenį rinkimo, pora jau buvo susitaikiusi.

Vis dėlto per ikiteisminį tyrimą pareigūnai surinko stulbinamų duomenų apie paranojiškus N.Zobovo veiksmus. Meškų dresuotojas buvo taip įsisiautėjęs, kad į skirtis panorusios žmonos automobilį buvo sumontavęs sekimo įrangą.

Neprognozuojamu elgesiu pagarsėjusio vyro išsigandusi A.N.Zobovienė kreipėsi į policiją, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai išsiaiškino, kad gerokai vyresnis N.Zobovas žmoną nuolat įtarinėjo neištikimybe. Naudodamasis sumontuota sekimo įranga, jis nuolat kontroliavo sutuoktinės buvimo vietą. Tačiau per savo neapdairumą pats ir išsidavė pareigūnams dėl persekiojimo.

Koją pakišo teistumas

Po 2010 m. pašlijusių poros santykių Lietuvos teismus buvo pasiekusios devynios bylos pagal vieno ar kito sutuoktinio skundus. Abu Zobovai buvo pripažinti kaltais ir nuteisti už tai, kad šmeižė ir įžeidė vienas kitą. Už tai, kad N. Zobovą išvadino pedofilu, moteris buvo įpareigota sumokėti 650 litų baudą. Ją barakuda pavadinęs meškų tramdytojas gavo 350 litų baudą.

Ir vėl atšilus sutuoktinių santykiams, kai kuriose bylose pavyko pasiekti susitaikymą. Pora mielai būtų susitaikiusi ir terorizavimo byloje, tačiau koją pakišo ankstesnis N.Zobovo teistumas dėl nelaimės, kai cirko meška moteriai nudrėskė skalpą.

Pagal įstatymus kartą teistas ir vėl teisiamas už terorizavimą N.Zobovas taikos sutarties jau negalėjo sudaryti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų