Pereiti į pagrindinį turinį

Teisme nepasirodė nei A.Zuokas, nei R.Paksas, nei J.Imbrasas

2009-06-22 19:42
Teisme nepasirodė nei A.Zuokas, nei R.Paksas, nei J.Imbrasas
Teisme nepasirodė nei A.Zuokas, nei R.Paksas, nei J.Imbrasas / BFL nuotr.

Pirmadienį vykusiame Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo posėdyje, kuriame buvo nagrinėjama Vilniaus miesto savivaldybės narių Gintaro Kazako ir Audriaus Butkevičiaus baudžiamoji byla, nepasirodė liudyti kviesti buvę sostinės vadovai: Rolandas Paksas, Artūras Zuokas ir Juozas Imbrasas.

R.Paksui teismo duomenimis šaukimas į teismą buvo įteiktas, A.Zuokas, anot teisėjo Gintaro Dzedulionio, arba šaukimo neatsiėmė, arba atsisakė jį priimti. J.Imbrasui apie teismo posėdį buvo pranešta.

Apklausta buvo vienintelė Liberalų ir centro frakcijai dabar priklausanti Genovaitė Karolina Meilūnienė, kuri praėjusių metų pabaigoje buvo pašalinta iš partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos.

Liudytoja buvo apklausta dėl 2008 metų pradžioje vykusio Privatizavimo komisijos balsavimo dėl bendrovės „Corp-management", per viešą konkursą nusipirkusios Misionierių ligoninės patalpas, atleidimo nuo 2 mln. litų delspinigių.

Anot G.K.Meilūnienės, ji balsavo už atleidimą, nes esą patys delspinigiai buvo per dideli ir jos sprendimui tuometinis „tvarkietis" G.Kazakas įtakos nedarė.

Teisme paaiškėjo, kad moteris praėjusių metų vasario pabaigoje paskolino tuometiniam partijos kolegai 100 tūkst. litų, esą jis už šiuos pinigus norėjo pirkti namą Kaune. Skolą G.Kazakas grąžino lapkritį.

Kitas posėdis turėtų įvykti antradienį. Jame tikimasi išvysti ir buvusius Vilniaus merus.

Teisėsaugos pareigūnai G.Kazako ir A.Butkevičiaus baudžiamąją bylą baigė tirti ir teismui perdavė praėjusių metų gruodžio pabaigoje.

A.Butkevičiui inkriminuojamas vienas galimas papirkimo epizodas, G.Kazakui kaltinimas pateiktas pagal keturias nusikalstamas veikas dėl papirkimo.

G.Kazakas kaltinamas prašęs savivaldybės tarybos narį konservatorių V.Urbonavičių paveikti savivaldybės Privatizavimo komisijos narę konservatorę Birutę Galinienę dėl palankaus sprendimo vienai „Rubicon group" koncerno įmonių ir už tai esą siūlęs 10 tūkst. litų kyšį. Kitąkart kyšį neva siūlęs už tai, kad bendrovė „Corp-management" būtų atleista nuo 2 mln. litų delspinigių.

Įtariama, kad buvęs „tvarkietis" A.Butkevičius konservatoriui V.Urbonavičiui 2007 metų rugpjūčio pabaigoje savo kabinete savivaldybės pastate davė 5000 litų kyšį, kad šis balsuotų už buvusio "tvarkiečio" O.Gluchovo skyrimą sutarties su bendrovės „Vilniaus pramogų parkas" vykdymo priežiūros komisijos pirmininku.

Kyšininkavimu įtariamo buvusio Vilniaus miesto vicemero ir partijos Tvarka ir teisingumas nario Evaldo Lementausko byla taip pat nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ąjame apylinkės teisme.

Bylos duomenimis, būdamas Vilniaus vicemeru E.Lementauskas savivaldybės tarybos nariui konservatoriui V.Urbonavičiui iš viso siūlė apie pusę milijono litų kyšių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų