Pereiti į pagrindinį turinį

Tiesa slypi tualeto viduje?

2009-03-26 09:00
Tiesa slypi tualeto viduje?
Tiesa slypi tualeto viduje? / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Bėda: garsiojo tualeto durys vėl bus užrakintos, nes neteisėtų komunikacijų eksploatuoti negalima.

Beveik mėnesį Kauno valdininkai nuo Antikorupcijos komisijos slėpė, kad komunikacijos į auksinį tualetą atvestos be leidimų. Prie pilies pastatytą 600 tūkst. litų kainavusį konteinerį gali tekti išvežti.

Visiškai slapta informacija

Savivaldybės administracijos vadovai nesiteikė miesto tarybos nariams ir Antikorupcijos komisijai pranešti, kad vandentiekis, elektra ir nuotekų vamzdžiai į auksinį tualetą prie Kauno pilies atvesti neteisėtai, be jokių leidimų.

"Mes tik šiomis dienomis išsiaiškinome šį faktą", – sakė Antikorupcijos komisijos narys Stasys Žirgulis. Savavališko inžinerinių tinklų tiesimo aktą Kauno apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento specialistai surašė kovo 3-iąją.

Praėjusią savaitę tarybos nariams pateikdamas informaciją apie viešojo tualeto statybą administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius apie neteisėtas komunikacijas net neužsiminė. Jis vadovavo specialiai sudarytai komisijai, kuri turėjo įvertinti 600 tūkst. litų kainavusį statinį. Tarybos nariams valdininkas teisinosi, kad komisija priėmė sprendimą jam atostogaujant, todėl jis nesijaučiąs už nieką atsakingas.

Kalčiausiais šioje istorijoje įvardyti Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Valius Knokneris bei Miesto tvarkos poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius, tačiau ir jie dirba kaip dirbę. "Nuobaudai skirti numatytas terminas yra pasibaigęs", – tuomet tvirtino R.Rabačius.

Kaltųjų paieškos tęsiasi

Apie nelegalias tualeto komunikacijas vakar R.Rabačius kalbėti atsisakė. "Jūs klauskite tų, kurie geriau žino. Nenoriu apie tai kalbėti, nes vis tiek ši tema bus eskaluojama", – atkirto R.Rabačius ir padėjo telefono ragelį.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas pripažino nebesusigaudantis šioje situacijoje. "Komunalininkai visi piestu stoja, kad laikinam statiniui nereikia statybos leidimo, nes žemės darbai suderinami su žemėtvarkos specialistais. Matyt teisės aktuose kažkur yra numatyta, kad vykdant žemės kasimo darbus turi būti gautas leidimas", – pripažino administracijos vadovas.

Paklaustas, kodėl jo pavaduotojas apie situaciją neinformavo tarybos narių, V.Gudėnas teisinosi, kad niekas apie tualeto komunikacijas nesiteiravo.

"Jeigu reikia direktoriaus galvos, kirskite, bet aš negaliu dėl kiekvieno griovio lakstyti paskui kiekvieną rangovą. Negi, kai kas nors kasa tualeto griovį, aš turiu žinoti, ar visi dokumentai sutvarkyti. Komunalininkai visai neseniai man pateikė raštus, kad su šita trasa viskas gerai", – atsikirto V.Gudėnas.

Ar kėdės susvyruos?

Miesto ūkio reikalus kuruojantis vicemeras Steponas Vaičikauskas gynėsi niekada nebuvęs atsakingas už šitą statinį, detalių nežinantis ir nieko nenorįs komentuoti.

Kauno meras Andrius Kupčinskas aiškino vakar tik iš žiniasklaidos sužinojęs, kad tualeto komunikacijos nutiestos neteisėtai. "Matyt kažkam reikėjo po žeme pakasus kažką paslėpti", – svarstė A.Kupčinskas.

Paklaustas, ar administracija, nuslėpdama svarbią informaciją, nevedžioja už nosies politikų, meras nukreipė kalbą kita linkme. "Aš dar kelsiu klausimą, kodėl negalima nubausti už pažeidimus atsakingų valdininkų. Teigiama, kad pasibaigęs nuobaudai skirti terminas, bet tai yra netiesa", – aiškino A.Kupčinskas.

Meras viliasi, kad atsakymus į visus šioje istorijoje iškilusius klausimus pateiks tyrimą atlikę prokurorai. Nei V.Gudėno, nei R.Rabačiaus kėdės savivaldybėje kol kas nesvyruoja. Neaiškus ir auksiniu vadinamo tualeto likimas. Komunikacijos atvestos neteisėtai, todėl gali tekti išjungti elektrą ir vandenį. Kaip tada funkcionuos auksinis tualetas?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų