Pereiti į pagrindinį turinį

Tituluotas Kauno policininkas belangės išvengė

2013-01-21 10:30
Tituluotas Kauno policininkas belangės išvengė
Tituluotas Kauno policininkas belangės išvengė / Artūro Morozovo nuotr.

Už kyšininkavimą nuteistas geriausias 2010 m. Kauno policininkas Mindaugas Jakutis antruoju bandymu išvengė realios laisvės atėmimo bausmės. Prokurorams ir nukentėjusiajam nepavyko už kyšio paėmimą nuteistą policininką įkišti už grotų.

Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka nagrinėjęs buvusio policininko bylą, paliko nepakeistą Kauno rajono apylinkės teismo sprendimą. Pernai liepą teismas nusprendė, kad buvęs Kauno Dainavos policijos komisariato pareigūnas M.Jakutis yra kaltas dėl kyšininkavimo. Pareigūnui buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Taip pat jam nurodyta sumokėti 650 litų dydžio įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Kauno apygardos teismas pakeitė tik nedidelę rajono teismo nutarties dalį. Įpareigojimą sumokėti 400 litų nukreipė mokėti ne valstybei, o Kriminalinės policijos biurui.

Geriausiu policininku 2010 m. pabaigoje apdovanotam M.Jakučiui tuoj po Naujųjų prasidėjo neramios dienos. Viešumon iškilus faktams apie kyšininkavimą ir piktnaudžiavimą šio garbingo titulo jis neteko.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai M.Jakutį sekti pradėjo dar 2009 m. vasarą. LKPB Korupcijos kontrolės valdybos operatyvininkai užfiksavo, kaip M.Jakutis iš Dainavos turgavietės prieigose prekiavusio Valdo V. reikalauja mokėti 400 litų dydžio mėnesinį mokestį. Pareigūnai užfiksavo, kaip sendaikčiais ir kitomis įvairiomis smulkmenomis prekiavęs vyras du kartus M.Jakučiui perdavė po 400 sužymėtų litų.

Nagrinėjant bylą nukentėjusysis papasakojo, kad Dainavos turgavietėje M.Jakutis buvo vadinamas Jaku, arba Aš arbatos negeriu. Esą šitaip policininkas sakydavo, kai jam įteikti pinigėliai būdavo mažesni, nei sutarta. Nukentėjusysis aiškino, kad kiti turgaus prekiautojai nesiryžo skųstis sužinoję, kad M.Jakutis išrinktas geriausiu policininku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų