Pereiti į pagrindinį turinį

Tostų už pergalę nebuvo

2008-10-27 09:00
Tostų už pergalę nebuvo
Tostų už pergalę nebuvo / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Nevieningi: vyro Raimondo apolitiškų pažiūrų žmona R.Baltrušaitienė nepalaiko ir žadėjo dalyvauti rinkimuose.

Atlikę pilietinę pareigą kauniečiai džiaugėsi šviečiančia saule ir apie politiką nediskutavo.

"Patys neina balsuoti, o paskui keikia, kad valdžia negera", – piktinosi grėbliu vėjo blaškomus lapus begaudanti kaunietė Vitalija Tiškauskienė. Moteris sakė visada dalyvaujanti rinkimuose, nes jai rūpi, kokia bus Lietuvos valdžia.

Šalia stoviniavęs jos sūnus Edvardas prisipažino niekada neinantis balsuoti, nes esąs viskuo nusivylęs. "Turiu tris sūnus, ir tik šitas vienas toks nesusipratėlis", – negailėjo kritikos savo atžalai Šančių gyventoja. Grįžusi iš rinkimų apylinkės ji triūsė apie namus, švarino lapais nuklotą šaligatvį.

Į prekybos miestelį "Urmas" Žilvinas Vintys su dukra Lukrecija atvažiavo atlikęs savo pilietinę pareigą. Jis sakė rinkimų dienos nesureikšminantis. "Sekmadienis kaip įprasta. Apsipirkome, tiesiog poilsiaujame", – pasakojo Ž.Vintys.

Radvilėnų rinkimų apylinkėje sutikta Sigita džiaugėsi gražiu sekmadieniu. "Šia proga važiuosime su draugu pietauti į Trakus. Atšvęsime ir sekmadienį, ir rinkimus", – džiaugsmingai savo planus dėstė mergina. Balsuoti atėjusi viena, Sigita tikino, kad jos draugas balsavo kitoje apylinkėje. "Pastebėjau, kad mano tėvai dar nebalsavo, bet jie ateis vėliau", – tikino kaunietė.

Kalniečių rajone sutiktų Raimondo ir Rasos Baltrušaičių nuomonės politikos ir rinkimų klausimu išsiskyrė. "Neinu balsuoti, esu apolitiškas", – aiškino jaunas vyras, akylai saugojęs medyje vikriai besikarstantį savo sūnų. Jo žmona Rasa tikino dar eisianti balsuoti. "Rinkimuose dalyvauju visada. Esu konservatyvių pažiūrų", – savo pasirinkimo neslėpė kaunietė. Baltrušaičiai sakė šeimoje apie politiką nediskutuojantys, rinkimams didelės reikšmės neteikiantys. "Švenčių su politika nepainiojame ", – juokavo R.Baltrušaitis.

"Taip, jau balsavome. Dabar maloniai leidžiame laiką prie kavutės, bet apie politiką nekalbame", – temą pakreipė kita linkme viename miesto restoranų kalbintos keturios solidaus amžiaus damos. Tokių kauniečių vakar buvo ne vienas – kas po rinkimų mėgavosi saldžiu desertu, kas –  raudonu vynu, tačiau nė vienas kalbintas miestietis neprisipažino kėlęs taurę už pasirinkto kandidato ar partijos sėkmę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų