Trakų gyventojų vandenyje rasta normas viršijanti mangano koncentracija

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nustatė, kad geriamajame vandenyje Trakuose rasta normas viršijanti mangano koncentracija.

„Trakų vandenų“ puslapyje skelbiamame tarnybos rašte nurodoma, kad iš gyventojų čiaupo Mindaugo gatvėje imtame mėginyje mangano koncentracija siekia 74 migrogramus litre, kai leistina norma – 50 mikrogramų litre.

Tiesa, tarnyba taip pat pažymi, jog iš namo vandens įvado paimti vandens rezultatai visas normas atitinka, o vandens tiekėjas atsako tik už vandens kokybę iki įvadų į gyventojų vidaus vandentiekį.

Portalas galve.lt skelbia, jog dėl prastos vandens kokybės sunerimę Trakų Vytauto gatvės gyventojai taip pat atliko tyrimą. Šis parodė, kad mangano kiekis vandenyje iš čiaupo normas viršija 27 kartus, o geležies – daugiau nei septynis kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kieno darbas -

Kieno darbas -  portretas
netvarkingo arba sukčių verslo, kai sandėliuoja kažką pavojingo slapčiomis, nesilaikydama taisyklių, nedeklaruodama; reguliarios ir kruopščios verslo kontrolės PAREIGŲ nevykdančių tarnybų; bepročių arba diversantų? Juk tie nuodai jau visus metus vandenvietėse įv. pavidalais išlenda! Nesiliaus, kol pačių šeima neapsinuodys?

Korupcija

Korupcija portretas
Visas tikrinimas visko tik ant popieriaus,kur internete patikrintu maisto pramones ir kitu saku produktu sarasas,kur jis kur,nera, nes visas tikrinimas, tai perrasytas gamintoju atikeciu turinys ir visa "patikra"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių