Ukrainos užsienio reikalų ministras: Rusija vykdo „šliaužiančią okupaciją“

Vilniuje viešintis Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas ketvirtadienį perspėjo, kad stiprindama kontrolę Azovo jūroje Rusija siekia „uždusinti“ Maskvos remiamų separatistų kontroliuojamą Donbaso regioną ir Pietų Ukrainą.

Po susitikimo su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi P. Klimkinas teigė, kad Rusija Kerčės sąsiauryje ir Azovo Jūroje vykdo „šliaužiančią okupaciją“.

„Šios okupacijos tikslas yra uždusinti Ukrainos Donbasą ir Ukrainos pietus“, – žurnalistams sakė Ukrainos diplomatijos vadovas.

Lapkričio pabaigoje Rusija Kerčės sąsiauryje netoli Krymo užėmė tris ukrainiečių laivus ir suėmė daugiau nei 20 Ukrainos jūreivių.

Kijevas ragina suimtuosius nedelsiant paleisti, tačiau Maskva kaltina Ukrainą surengus provokaciją Rusijos teritoriniuose vandenyse.

P. Klimkinas atvyko į kasmetinį neformalų Lietuvos ir užsienio saugumo politikos ekspertų „Sniego susitikimą“, vykstantį Trakų rajone.

Ministras teigė, kad tai bus proga įtikinti politikus ir ekspertus, kodėl reikia palaikyti Ukrainą, ypač Rusijai siekiant įsikišti į šiemet šalyje vyksiančius prezidento ir parlamentaro rinkimus.

„Jeigu laikomės, tai laikomės kartu, ir todėl aš esu labai dėkingas mūsų draugams iš Lietuvos“, – kalbėjo P. Klimkinas.

Europos Sąjunga ir JAV yra įvedusi sankcijas Rusijai dėl 2014-ųjų Krymo aneksijos ir karo Ukrainos rytuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tas Klimkinas labai panašus į vieną tokį meitėlį...matyt, ir proto tokio pačio.

kauniete

kauniete portretas
taip, labia keista[?] o kodel ukrainieciai nesikreipia I savo tautos brolius--baltarusius? tie --ir arciau ,ir be vertejavimo suprantami[vienoda tautine kalba!] kodel ta erzeli pakele[timosenko ir jos vakarietiski remejai ---dingo??? I mazute [Ukrainos masteliu!]Lietuva ,kaip I medu muses ;ar apsokiuciais kvailiais laikomi musu valdziazmogiai?

Westas

Westas portretas
kodėl rusai vis neatvyksta į karą. O Klimkinas taip laukia, nesulaukia. Ką daryti?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių