Pereiti į pagrindinį turinį

Trakų valdžiai – nokdaunas

2008-02-21 09:00

Trakų rajono savivaldybę krečia skandalai – prieš savaitę įtarus paėmęs kyšį sulaikytas administracijos direktorius. O vakar Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) čiuptuvai įsiurbė ir rajono merą bei jo pavaduotoją.

Vakar Trakų rajono savivaldybės mero socialliberalo Vytauto Petkevičiaus, vicemero, savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininko liberalcentristo Sauliaus Raščiausko, taip pat anksčiau sulaikyto administracijos direktoriaus liberalcentristo Leonardo Karnilos darbo ir gyvenamosiose vietose atliktos kratos.

Kratą STT Vilniaus valdybos pareigūnai atliko tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Trakų rajono savivaldybės administracijoje darbavosi ne tik STT agentai, bet ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai.

Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, kai jos savivaldybės administracija organizavo bei vykdė viešuosius pirkimus, ir priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.

Likimas – teisėjų rankose

Kaip „Vilniaus dieną“ informavo STT atstovė spaudai, meras ir jo pavaduotojas vakar buvo apklausti tarnybos būstinėje Vilniuje, vėliau jiems pareikšti įtarimai. „Surinkta informacija bus perduota ikiteisminį tyrimą atliksiantiems prokurorams“, – sakė Julija Antanaitienė.

Šiandien prokurorai turėtų kreiptis į teismą, kad V.Petkevičiui bei S.Raščiauskui būtų taikomos kardomosios priemonės.

Nei STT, nei ikiteisminį tyrimą kontroliuojančios Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai vakar nepanoro atskleisti daugiau informacijos.

Prieš savaitę, vasario 13-ąją, STT pareigūnai Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorių L.Karnilą sulaikė po to, kai šis iš vienos bendrovės, siekiančios įsigyti Trakų rajono savivaldybei priklausantį poilsio kompleksą, atstovo pareikalavo 200 tūkst. litų kyšio ir paėmė sutartos sumos dalį – 10 tūkst. litų.

Įtariamajam liberalcentristui L.Karnilai pareikštas įtarimas paėmus kyšį einant valstybės patikėtas pareigas. Už tai gresia teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas arba laisvės suvaržymas iki penkerių metų. Teismas leido L.Karnilą laikyti suimtą iki vasario 23 d.

Politikoje – ne naujokai

Socialliberalas V.Petkevičius 2003–2004 m. buvo Trakų rajono savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas bei Verslo, investicijų ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas, o nuo 2004 m. tvirtai sėdi Trakų rajono mero kėdėje.
Liberalcentristas S.Raščiauskas 1997–2000 m. buvo Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius, o 2000–2003 m. jam buvo patikėtos miesto mero pareigos. 2004 m. meru išrinkus V.Petkevičių, S.Raščiauskas tapo jo pirmuoju pavaduotoju.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų