Pereiti į pagrindinį turinį

Trakuose – didžiausia čiuožykla Lietuvoje

2014-02-01 04:00
A. Ufarto / BFL nuotr.

Trakų ežerai vilioja ne tik vasarą. Jau šį savaitgalį čia bus oficialiai atidaryta didžiausia čiuožykla po atviru dangumi Lietuvoje, kuri dirbs be poilsio dienų, o čiuožinėti bus galima nemokamai.

Galvės ežere priešais Trakų pilį šį šeštadienį, vasario 1 d., bus atidaryta čiuožykla. Darbo dienomis čiuožykla veiks nuo 12 iki 21 val., o savaitgaliais – nuo 10 iki 21 val. Čiuožinėjimas nemokamas. Neturintys pačiūžų jas galės išsinuomoti čia pat, Galvės ežero pakrantėje, apžvalgos aikštelėje prieš Trakų pilį. Nuomos kaina valandai – 8 litai.

Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas atskleidė, kad čiuožykla turėjo būti atidaryta gerokai anksčiau, per daugiau kaip mėnesį trukusį renginį "Trakai – Kalėdų Senelių sostinė". Tačiau renginys beveik sausio viduryje pasibaigė ežerui taip ir nespėjus užšalti. Nepaisydami to, renginio organizatoriai nusprendė ištesėti pažadą ir čiuožyklą atidaryti vos ežerui užšalus.

Likus kelioms dienoms iki renginio atidarymo vis dar vyko pasiruošimo darbai – buvo matuojamas ir valomas ledas.
"Ruošiamės. Aišku, gamta irgi mums padėjo. Vietose, kur vėliau užšalo ežeras, ledas yra labai švarus, nuvalytas, kai kur net blizgantis. Bet prieš salos pilį dabar turime truputį pavalyti, nes sniegas prišalęs", – sakė K.Vilkauskas.

Jis džiaugėsi, kad dar neatidarius čiuožyklos nemažai žmonių naudojosi galimybe pačiuožinėti. Tačiau akcentavo, kad net ir esant storam ledui reiktų būti atsargiems.

"Mes negalime užtikrinti visų saugumo. Dabar priešgaisrinė tarnyba matuoja ledą. Jis yra pakankamai storas, vidutiniškai apie 20 cm. Bet vis tiek reiktų būti atsargiems, jeigu kas nors slidinės toliau nuo kranto", – patarė seniūnas.

Šią čiuožyklos po atviru dangumi iniciatyvą organizatoriai pristato šūkiu "Čiuožk Trakuose!".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų