Pereiti į pagrindinį turinį

Troleibusas pasivijo ir taranavo autobusą

2008-03-13 09:00

„Ar jis nematė, kur važiuoja?“ – vakar kraipė galvą ne vienas itin keistos avarijos Savanorių prospekte liudininkas. Eismo įvykis tikrai keistokas – stotelėje į maršrutinį autobusą įsirėžė visu greičiu atskriejęs troleibusas.

Nevaldomam troleibusui įsirėžus į autobusą sužaloti aštuoni žmonės. Įvykio kaltininkas teisinosi, kad nesuveikė stabdžiai.
Avarija įvyko apie pusę aštuonių ryto ties Savanorių prospekto 187-u namu. Viešojo transporto stotelėje iš autobuso lipo žmonės. „Į jau pajudantį autobusą rėžėsi visu greičiu atskriejęs troleibusas – lyg nestabdydamas ar nepamatęs milžiniškos kliūties“, – apie vakarykštę avariją pasakojo bendrovės „Vilniaus autobusai“ Transporto skyriaus kelių eismo inžinierius Vygantas Petras Dudėnas.

Vieta, kur įvyko nelaimė, – itin judri, čia dažnai įvyksta avarijos. Visa laimė, kad keleiviai nuo gana stipraus smūgio smarkiai nenukentėjo. Į ligoninę apžiūrėti išvežti pora sužeistų keleivių iš autobuso ir šeši iš troleibuso. Medikų pagalbos reikėjo ir autobuso vairuotojui, tačiau šis jos atsisakė.

Suklydo patyręs vairuotojas

Troleibuso „Škoda“ vairuotojas išvis nenukentėjo, nors jo kabina sulankstyta stipriai. Kaip „Vilniaus dienai“ teigė sostinės 2-ojo troleibusų parko direktorius Berelis Čimbleris, avariją sukėlęs vairuotojas – ne stažuotojas.
„Tai vienas seniausių, labiausiai patyrusių mūsų parko darbuotojų. Ir tik nenustebkite, kad vairuotojo stažas – 30 metų“, – tvirtino direktorius.
Vairuotojas teisinosi, kad visaip bandė išvengti susidūrimo, tačiau nesuveikė stabdžiai. „Gal kai kam bus ir naujiena, tačiau troleibusas turi du stabdžius. Anot vairuotojo, nė vienas iš jų nesuveikė, tad visiškai nenuostabu, kad troleibusas skriejo nestabdydamas“, – pasakojo direktorius.
Kaip vieną iš vairuotojo galbūt padarytų klaidų B.Čimbleris įvardijo tai, kad troleibusų parko senbuvis galėjo užsižiopsoti, nes vieta, kur autobusas išleidžia keleivius, nėra troleibuso stotelė.

Ilgi remonto mėnesiai

Abi transporto priemonės smarkiai apgadintos. Dar nežinia, ar jas bus galima tinkamai pataisyti. Suknežintas visas troleibuso priekis, o autobuse nuo smūgio trūko netgi pavarų dėžė.
 „Be abejo, jeigu paaiškės, kad kaltas troleibuso vairuotojas, gausime draudimo išmoką, tačiau reikia iš pradžių nustatyti, kas ir kaip smarkiai sugadinta“, – aiškino bendrovės „Vilniaus autobusai“ Transporto skyriaus viršininko pavaduotojas Aleksandras Korsakovas.
Vyriškis baiminosi, kad per eismo įvykį nebūtų buvęs pažeistas variklio blokas, mat tokiu atveju net ir detalių vienuolikos metų senumo autobusui „Karosa B741“ sunku surasti – jos paprasčiausiai nebegaminamos.
 „Laukia daug darbo. Reikia viską ardyti, tikrinti. Sunku apskaičiuoti ir remonto sąnaudas. Negana to, per visą šį laiką neturėsime vieno ilgojo autobuso“, – patirtus nuostolius vardijo A.Korsakovas.

Atliks techninę ekspertizę

O šiek tiek mažiau nukentėjęs troleibusas užplombuotas ir stovi troleibusų parke.
Anot B.Čimblerio, kadangi vairuotojas kaltina ne save, o techniką – nesuveikusius stabdžius, nutarta atlikti techninę transporto priemonės ekspertizę, kuri ir turėtų patvirtinti arba paneigti vairuotojo pasiteisinimus.
Sumaitota troleibuso priekinė dalis, tačiau ji nesunkiai gali būti pakeista. Tokie darbai gali užtrukti iki mėnesio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų