Pereiti į pagrindinį turinį

Trumpas kelias ilgesnis

2009-01-22 09:00
Trumpas kelias ilgesnis
Trumpas kelias ilgesnis / Tomo Raginos nuotr. Beviltiška: internetu pranešus apie duobėtą gatvę, Kauno valdininkų atsakymo galima ir nesulaukti.

Kauno savivaldybėje deklaruojamas vieno langelio principas neveikia. Taip tvirtina vienas kaunietis, nesulaukęs atsakymų iš miesto valdininkų.

Atsakymo taip ir nesulaukė

Kaunietis Darius Petraitis internetu nusprendė pranešti Kauno savivaldybės valdininkams apie duobėtą Apuolės gatvę. Svetainėje kaunas.lt išdėstęs savo skundą, vyras tikėjosi greito valdininkų atsakymo, tačiau jo taip ir nesulaukė.

"Pabodo važinėti duobėta gatve ir stebėti, kaip duobė didėja. Pateikiau skundą savivaldybei. Atsakymo laukiau dvi savaites, bet jo taip ir nesulaukiau. Rytais stebėdavau, kaip šia gatve važiuoja savivaldybės valdininkai, tačiau niekas į duobę nekreipė dėmesio", – pasakojo D.Petraitis.

Jis piktinosi, kad Kauno savivaldybės valdininkai mėgsta oficialiai deklaruoti rūpestį savo miestu, tačiau realių darbų neatlieka.

Valdininkai skundų neskaito?

D.Petraitis pasakojo, kad, nesulaukęs atsakymo iš valdininkų, parašė elektroninį laišką Kauno merui Andriui Kupčinskui. Netrukus gavo patvirtinimą, kad miesto vadovas "šiuo reikalu pasidomės". Vyrą nustebino, kad deklaruojamas vieno langelio principas neveikia: kur kas greičiau atsakymo sulauki ne iš atsakingų valdininkų, o iš miesto vadovo.

"Kodėl elektroninių paslaugų portale įvardytos problemos nepasiekia savivaldybės valdininkų. Savivaldybėje sukurta leidimų sistema, pas tarnautojus lengvai nebepateksi. Portalas tarsi turėtų palengvinti kauniečių gyvenimą, taupyti laiką, tačiau taip nėra, nes biurokratai į skundus nereaguoja", – stebėjosi D.Petraitis.

Kaunietis pasakojo patyręs, kad, užsisakius pažymą iš vienos savivaldybės tarnybos, gali tekti laukti 20 dienų. Kur kas greičiau nuvažiuoti į ją ir dokumentą pasiimti tą pačią dieną.

"Tinklalapis galėtų labai pagelbėti žmonėms, jei tik jis normaliai veiktų", – įsitikinęs vyras.

Sureaguos per mėnesį

Vieno langelio principą gina Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas. Jis aiškino, kad esą kreipdamiesi į savivaldybės tarnautojus internetu miestiečiai sutaupo laiko.

"Į paklausimus privaloma atsakyti per mėnesį. Mes šią informaciją sekame ir tikriname. Skundą galima pateikti ir telefonu. Ar užtenka mėnesio atsakymams pateikti? Tai priklauso nuo darbų, jei klausiama apie menkniekius, atsakymo galima sulaukti netrukus, bet nuosavybės grąžinimo ar detaliųjų planų klausimų atsakymai gali užtrukti", – tikino V.Gudėnas.

V.Gudėnas nemano, kad kreipimasis į savivaldybės vadovus pagreitins gyventojų problemų sprendimą.

"Vieno langelio principas yra reikalingas, kad nenutįstų eilės prie savivaldybės darbuotojų kabinetų. Būtų neaišku, kokiais klausimais bendraujama. Kreipiantis tiesiai į merą, šis nurodo atsakingiems žmonėms sureaguoti, bet nei meras, nei aš nesame dievai, galintys įsakyti, kad problema turi būti sprendžiama vienaip ar kitaip", – teigė V.Gudėnas.

V.Gudėnas įsitikinęs, kad vieno langelio principu registruojami gyventojų prašymai ir skundai yra ir korupcijos prevencija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų