Pereiti į pagrindinį turinį

Turgelyje teks mokėti ne tik už gėles, bet ir už automobilio stovėjimą

2012-04-26 11:25
Turgelyje teks mokėti ne tik už gėles, bet ir už automobilio stovėjimą
Turgelyje teks mokėti ne tik už gėles, bet ir už automobilio stovėjimą / Andrejaus Žukovskio nuotr.

Skubančių nusipirkti gėlių J.Basanavičiaus gatvėje esančiame turgelyje vairuotojų laukia nemaloni žinia – automobilių stovėjimas priešais turgelį esančioje kelio dalyje tapo mokamas.

Prašymą parašė patys

Nuo šiol paliekantiems automobilį prie gėlių turgelio už stovėjimą teks sumokėti minimalų 1 lito mokestį. Už šią sumą automobilį bus galima palikti 1 valandą. Iki šiol stovėjimas šioje vietoje buvo nemokamas, jei automobilis būdavo paliekamas ne ilgiau nei 15 minučių.

Pirmąją dieną, kai keliolikai automobilių stovėti skirta kelio dalis J.Basanavičiaus gatvėje buvo apmokestinta, gėlių pardavėjai pasitiko įvairiai.

Kai kurie jų tikino nekreipiantys dėmesio į tai, kas dedasi už turgelio tvoros. Gėlėmis prekiaujanti Marija teigė, jog jai automobilių stovėjimo problema neaktuali.

„Sunku ką nors pasakyti, mes čia tik dirbame, o ne automobilius statome. Ir išvis tai tik pirma diena, tad kokie gali būti pokyčiai? Kaip pirko, taip ir perka, o mums kas?“ – retoriškai klausė pardavėja.

Net kelios moterys tvirtino, kad šis ženklas – tai jų pačių ilgų prašymų rezultatas. Neva iki šiol kai kurie vairuotojai, nereaguodami į laiko ribojimus, automobilius palikdavo visai dienai.

„Čia, šalia, – Baltarusijos ambasada, tai beveik visos mašinos buvo jų klientų ir niekas nežiūrėdavo, kiek laiko galima palikti mašiną. Juk nėra būdų, kaip tai sukontroliuoti. Pirkėjai neturėdavo kur automobilio pastatyti. Dabar situacija tikrai pagerės. Ačiū tiems žmonėms, kurie pagaliau sureagavo į mūsų prašymus“, – viena per kitą kalbėjo pardavėjos.

Bijo smuksiančios prekybos

Su savo kolegėmis nesutinkanti Aleksandra spėjo, kad stovėjimo apmokestinimas turgeliui populiarumo nepridės. Jos nuomone, smulkiems gėlių pirkėjams bet kokios papildomos išlaidos gali tapti dingstimi gėlių ieškoti kitur.

„Šiandien tik litas, rytoj jau, žiūrėkit, du ar tris kainuos. Tai jeigu žmogus atėjo nusipirkti rožės už 5 litus, ji jam kainuos jau visus 8. Ir kas tada? Žmogus apsisuks ir važiuos pirkti į prekybos centrą, nes kainos ten panašios, o stovėjimas nemokamas. Galėjo palikti bent 10 minučių nemokamą stovėjimą. Aš tokį sprendimą laikau smulkiojo verslo žlugdymu“, – pasipiktino moteris.

Piktina „Taksi“ ženklas

Apmokestintas automobilių stovėjimas privertė pardavėjus diskutuoti dar vienu opiu klausimu – dėl tame pačiame ruože esančio „Taksi“ ženklo su prierašu „iki trijų vietų“. Ženklas yra dvipusis, bet atvažiuojantiems vairuotojams matoma tik viena jo pusė.

„Čia žmonės net nubausti buvo už automobilio statymą taksi vietoje, mes juos gynėme. Tai yra nesąmonė, nes ne visi žino, kad ženklas galioja į abi puses. Jį būtinai reikia nuimti“, – konstatavo prekiautoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų