Pereiti į pagrindinį turinį

Turguje pensininkės nepamiršta derėtis

2008-09-20 09:00
Turguje pensininkės nepamiršta derėtis
Turguje pensininkės nepamiršta derėtis / Ingos Juodytės nuotr.

Geriausių produktų už tinkamą kainą trys bičiulės pensininkės atranda turguje. Prekybos centrai joms primena muziejų: gražu tik pasižiūrėti.

Į turgų savaitgaliais neina

Pensininkei Genutei Jakeliavičieniai labiausiai patinka trečiadieniai. Šią savaitės dieną ji Kalvarijų turgavietėje pieno, mėsos ir kitų produktų įsigyja pigiausiai. Tačiau šįsyk 78 metų moteris pakeitė planus ir į turgų patraukė su bičiulėmis. Roma Uždavinienė ir Galina Užuotienė – pensininkės, visada turinčios patarimų. O bičiulių patarimai niekada neprošal.

"Bulvės yra svarbiausias pirkinys, parodysiu, kurios tinkamos", – vos susitikus išrėžė G.Užuotienė. Ji jau seniai nieko neperka sostinės parduotuvėse. Moteris įsitikinusi, kad turguje produktai kokybiškesni. Svarbu ir kaina. Turguje jos nepamiršta svarbiausio dalyko – derėtis.

G.Jakeliavičienė visada atkreipia dėmesį į aptarnavimą: jei ūkininkas nuleido keliasdešimt centų ar litą, ji ateina dar kartą. Pas tuos pačius prekiautojus moteris grįžta pirkti ir kiaušinių. Rudi ar balti? "Nėra skirtumo", – tikino pensininkė dėdama kiaušinius į krepšį.

"Perku tik rudus, jų trynys skanesnis", – bičiulei paprieštaravo R.Uždavinienė.

Išgyventi padeda vaikai

680 litų – tokia pinigų suma per mėnesį pasiekia kiekvienos pašnekovės rankas. Pensininkės pasakojo, kad gaunant tiek pinigų taupyti būtina.

"Nevalgome tik kruopų, padeda vaikai", – šypsojosi G.Jakeliavičienė.

Moteris džiaugėsi, kad duktė kaskart jai atveža daržovių, sodo gėrybių. Tiesa, vasarą į atžalos sodą moteris dažnai ir pati nuvažiuoja. Pensininkė pripažino, kad taip sutaupo nemažai pinigų.

"Šiandien kaip tik atvažiuoja duktė su anūkais", – džiaugsmo neslėpė G.Jakeliavičienė. Ji dažniausiai visiems išverda šaltienos, tad vištienos filė šiandien būtina. Ją pensininkė visada perka tame pačiame skyriuje. Vištienos produktų įsigijo ir G.Jakeliavičienės bičiulės. Paskui ilgai negalvojusios visos pasuko į pieno skyrių.
R.Uždavinienė pasakojo, kad gardžiausias pienas iš Ukmergės. Ji visada perka iš šio miesto atvykstančio ūkininko produkciją. Skanus ir naminis sviestas, tačiau jis pensininkei per brangus. 17 litų už kilogramą – tokia kaina už sviestą visoms moterims atrodo kosminė.

"Geriau paimsiu varškės, pagaminsiu apkepą", – nusprendė R.Uždavinienė.

50 litų – dideli pinigai

Kur moterys įsigyja drabužių ir batų? "Prekybos centrų parduotuvės mums tarsi muziejus", – sakė R.Uždavinienė. Ji įsitikinusi: ten kainos pensininkams neįkandamos. Gražu pasižiūrėti ir tiek, tad visus drabužius moterys perka turguje.

"Parodysiu, kur yra gerų batų tik už 30 litų", – draugėms šūktelėjo G.Jakeliavičienė. Pensininkė tikino, kad jos rekomenduojami batai kokybiški, be to, odiniai. Moteris taip pat gerai žino, kur pigiai įsigyti puošnių kostiumėlių. Turguje jie kainuoja 50 litų mažiau negu kitur. G.Jakeliavičienei pritarė visos bičiulės.

"Reikia puoštis, juk bus šokiai ir linksmybės", – juokėsi R.Uždavinienė. Su draugėmis kiekvieną šeštadienį jos traukia į pagyvenusiems žmonėms skirtus šokius. Išsiskirdamos jos susitarė papietauti, pasidabinti ir vėl susitikti vakare.

Pensininkės rekomenduoja:

Bulvės

Kaina: 1 kg – 1,2 lito
Kodėl perka? Bulvės šviežios, išvirusios gerai sukrenta. Moterims patinka, kad jos užaugintos Marijampolės rajone. Neva ten ūkininkai jas itin prižiūri.

Liesa varškė "Šaltekšnis"

Kaina: 0,5 kg – 4,9 lito
Kodėl perka? Ji kokybiška, puikiai tinka gaminant omletą, blynelius ar cepelinus. Varškė labai gardi, tiršta.

Kiaušiniai

Kaina: 10 vnt. – 3,4 lito
Kodėl perka? Juos pensininkės rekomenduoja valgyti vaikams, ypač rudus. Jų trynys gardesnis.

R.Uždavinienės pirkinių sąrašas:

Vištienos nugarėlės (250 g) 2,99 lito
Kiaušiniai (10 vnt.) 3,4 lito
Vynuogės (0,5 kg)  7,26 lito
Pomidorai (0,5 kg) 4,1 lito
Varškė (0,5 kg) 4,9 lito
Sviestas (200 g) 3,45 lito
Iš viso: 26,1 lito
G.Jakeliavičienės pirkinių sąrašas:
Vištienos krūtinėlės (1 kg) 11 litų
Bulvės (5 kg) 6 litai
Morkos (1 kg) 2 litai
Kiaušiniai (20 vnt.) 6,8 lito
Iš viso: 25,8 lito
G.Užuotienės pirkinių sąrašas:
Vištienos ketvirčiai (1 kg) 6,8 lito
Bulvės (8 kg) 9,6 lito
Morkos (2 kg) 4 litai
Kiaušinių (15 vnt.) 5,1 lito
Iš viso: 18,7 lito

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų