Pereiti į pagrindinį turinį

Turistų keliai veda į Kulautuvą

2009-05-21 09:00
Galimybės: nauja prieplauka į Kulautuvą atvėrė vandens kelius.
Galimybės: nauja prieplauka į Kulautuvą atvėrė vandens kelius. / Antano Slavinsko nuotr.

Kauno rajono savivaldybė atidarė kilnojamąją Kulautuvos prieplauką ir turizmo informacijos centrą (TIC).

Pirmieji klientai – estai

Iki šiol apie turizmo galimybes Kauno rajone skelbė Kauno regiono TIC, tačiau rajono savivaldybės taryba praėjusių metų rudenį pritarė savojo centro steigimui.

"Nutarėme, kad nėra reikalo žarijų žarstyti kitų rankomis. Be to, turėdami savo centrą galėsime turizmo reikmėms pritraukti daugiau ES lėšų", – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kol kas Kauno rajono TIC dirbs du darbuotojai, tačiau vėliau jų daugės. Kitais metais ketinama centrą įrengti ir Raudondvaryje, dvaro teritorijoje.

Kulautuvoje TIC atidarytas vakar, tačiau jis po truputį savo veiklą pradėjo vykdyti prieš porą mėnesių ir jau sulaukė nemažai turistų. Pirmieji klientai – estų šeima. Kol kas apie Kauno rajono TIC byloja tik pora ženklų prie kelio, tačiau netrukus ketinama atidaryti centro internetinę svetainę, reklamuotis kitais kanalais.

"Mes tikimės veikti be jokių ribų. Suteiksime informaciją ir sudarinėsime turistinius maršrutus, kurie gal kirs ne tik rajono, bet ir šalies ribas. Žinoma, su kitais centrais nesipyksime, o bendradarbiausime", – centro atidarymo iškilmėse kalbėjo jo direktorė Inga Talalaitė.

Atidaryta ir prieplauka

Centro atidarymo iškilmėse dalyvavę žmonės į Kulautuvą plaukė Nemunu. Laivas "Tolstojus" prisišvartavo ką tik įrengtoje kilnojamojoje prieplaukoje. Iki jos išasfaltuota gatvė, šalia pastatyta pavėsinė, tualetas, staliukai, įrengtas apšvietimas.

Turizmo puoselėtojai tikisi, kad šią vasarą laivai iš Kauno į Kulautuvą reguliariai plauks kiekvieną savaitgalį. Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius Gintautas Labanauskas sakė, kad aktyviai vyksta derybos su potencialiais paslaugos teikėjais. Galvojama, kad labiau apsimokėtų ne reguliarūs, o užsakomieji reisai, tačiau bet kokiu atveju laivai į Kulautuvą ir atgal vasarą turėtų plaukti.

Siekia kurorto statuso

Kulautuvos plėtra vien tik TIC atidarymu neapsiribos. Jau šiais metais tikėtasi, kad jai po 70 metų bus sugrąžintas kurortinio miestelio vardas. Įrengus TIC, Kulautuva beveik atitinka tokiems miesteliams keliamus reikalavimus, tačiau vertinimo komisija pasigedo paplūdimio. V.Makūnas teigė, kad yra parengtas modernaus paplūdimio techninis projektas.

Kauno rajono plėtros vizijose Kulautuvai numatomas išskirtinis vaidmuo ne tik turizmo, bet ir sveikatos sistemos sektoriuje. Kulautuvoje akademinių klinikų kardiologai statosi reabilitacijos centrą. Tikimasi, kad ateityje čia steigsis sanatorijos, sveikatingumo centrai, išpopuliarės vaikų vasaros stovyklos. Galvojama, kur Kulautuvoje galėtų įsikurti kempingas.

Išskirtinė Kulautuvos gamta ir tyras oras tarpukariu savaitgaliais pritraukdavo iki 5 tūkst. poilsiautojų. Iki 1939 m. maršrutu Kaunas–Kulautuva laivai plaukdavo septynis kartus per dieną.

Dėmesio nestokoja ir kiti Kauno rajone išdygę panemunės miesteliai. Kilnojamosios prieplaukos taip pat įrengtos prie Raudondvario, Vilkijos bei Zapyškio. Per metus galėtų prasidėti ir stacionarios prieplaukos statybos Kačerginėje. Viliamasi nuo Marvelės iki Zapyškio pratęsti dviračių takų trasą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų