Pereiti į pagrindinį turinį

TV3 neleido Rotušės aikštėje rodyti krepšinio rungtynių

TV3 neleido Rotušės aikštėje rodyti krepšinio rungtynių
TV3 neleido Rotušės aikštėje rodyti krepšinio rungtynių / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Bendrovės TEO planus Rotušės aikštėje didžiuliame ekrane transliuoti Europos krepšinio čempionatą sužlugdė televizija.

Kauniečiai Europos vyrų krepšinio čempionatą bus priversti stebėti ne didiuliame ekrane, o kaip ir paprastai – baruose ar namuose ant sofutės. TV3 į bendrovės TEO pasiūlymą pradžiuginti kauniečius tiesioginėmis transliacijomis viešoje miesto vietoje sureagavo griežtai atkirtusi, kad neturi tam leidimo.

"Mes turime teisę varžybas rodyti tik per savo kanalą. Tikrai nežudome jokių iniciatyvų", – tvirtino TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Idėja rodyti Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes TEO ir Sporto savanorių sąjungai kilo prieš kelias savaites. Bendrovė ketino įrengti vaizdo ekraną Rotušės aikštėje.

TEO Korporatyvinės komunikacijos skyriaus direktorius Valdas Kaminskas paaiškino, kad vienintelis šaltinis, iš kurio būtų galima pasiimti kokybišką signalą Lietuvoje yra TV3.

"Pagalvojome, kad Kaunas – krepšinio sostinė, todėl būtų prasminga, jei varžybas kauniečiai galėtų stebėti visi drauge susirinkę į Rotušės aikštę. Miesto savivaldybės filtrus mes perėjome, tačiau pagalius į ratus įkišo televizija, atsisakiusi leisti prisijungti prie kanalo", – apgailestaudamas dėl sužlugdytos iniciatyvos įteikti kauniečiams dovaną pasakojoTEO atstovas.

"FIBA pareikalavo specialių transliavimo teisių, ilgokai derėjomės, padėjo net krepšinio federacija, galų gale FIBA jau tarsi ir sutiko už tam tikrą kompromisinį mokestį suteikti mums teises, tačiau TV3 paaiškino, kad leidimo transliuoti vis tiek neduos", – pasakojo V.Kaminskas.

Jis pridūrė, kad ši istorija akivaizdžiai parodė, jog tarptautinis koncernas "Viasat", kuriam priklauso ir TV3 kanalas, visais būdais stengiasi užimti kuo didesnę televizijos rinkos dalį.

"Kai didelis koncernas nusiperka ekskliuzyvinį turinį, visuomenės prieiga tiesiog uždaroma prie aktualaus turinio. Suprantama, tai daroma finansiniais sumetimais", – TV3 sprendimo priežastis svarstė TEO atstovas.

V.Kaminskas prisiminė, kad Pekine vykusią olimpiadą 2008 m. transliavusi Lietuvos televizija nematė jokių kliūčių ir leido vilniečiams gražiausiomis krepšinio akimirkomis mėgautis stebint vaizdo ekraną Vilniaus rotušės aikštėje.

"Nacionalinis transliuotojas neapribojo šios galimybės, o savivaldybė gana lengvai davė leidimą įrengti vaizdo ekraną viešoje miesto erdvėje", – prisiminė pašnekovas.


Platinami negaliojantys bilietai

Kaune sulaikytas Trakų rajono gyventojas, kuris pigiai bandė parduoti negaliojančius bilietus į pirmadienį Lenkijoje prasidedančio Europos krepšinio čempionato rungtynes. Policija prašo krepšinio sirgalius būti atidžius.

Ketvirtadienį į Kauno policiją kreipėsi kaunietis, kuriam sukėlė įtarimų žema Lietuvoje parduodamų bilietų kaina. Viename populiariame internetiniame skelbimų puslapyje jis rado pasiūlymą bilietus įsigyti už 33 litus, o oficialiame Europos krepšinio čempionato puslapyje nurodytos bilietų kainos prasideda nuo 40 zlotų.

90 bilietų norėjęs pirkti kaunietis nusprendė apsidrausti ir pasitelkė policijos pagalbą. Pareigūnai sulaikė ir į areštinę 48 val. uždarė Trakų rajono gyventoją.

Paaiškėjo, kad įtartinai neatrodančius bilietus pardavę sukčiai vėliau už juos neperveda pinigų bilietus platinančiai Lenkijos bendrovei. Dėl to bilietų galiojimas anuliuojamas.

Pigiai bilietus įsigijusiems žmonėms policijos pareigūnai siūlo paskambinti į bilietus platinančią Lenkijos bendrovę ir įsitikinti, ar jie galioja. Bendrovės telefono numerį galima rasti ant atspausdintų elektroninių bilietų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų