Pereiti į pagrindinį turinį

Tvarką griauna kiemsargių stygius

2008-01-10 09:00

Noras žiemą vaikščioti švariai nuvalytais šaligat-viais šiemet vilniečiams ir liks tik noru.

Vilniaus gatves ir kiemus prižiūrinčių bendrovių atstovai visi kaip vienas tvirtino, kad didžiausia jų bėda – darbininkų stygius.
Viršuliškių seniūnijos teritorijų priežiūros inžinierės Dalios Žemaitytės teigimu, pagrindinė priežastis, kodėl prastai valomi rajonų kiemai ir šaligatviai, yra didžiulis darbininkų stygius. Daugumą žmonių, bandančių įsidarbinti, stabdo menkas atlyginimas.

„Plotai, nuo kurių reikia nukasti sniegą, išvalyti ir pabarstyti smėliu, dideli. Darbas nelengvas, o alga, kuri siūloma tokiems darbininkams, yra juokinga. Ką jau kalbėti apie darbo sąlygas, kuriomis dirbti geba ne kiekvienas“, – svarstė inžinierė D.Žemaitytė. Problemų dėl technikos priemonių komunalininkai sakė neturintys – valymo įrankiais pasirūpinta dar pernai.
„Nors technikos priemonių turime įvairiausių, jomis naudotis sugeba ne kiekvienas darbininkas. Tokiems darbams reikia įgūdžių“, – dėstė D.Žemaitytė.
Kaip vieną iš netvarkos priežasčių teritorijos priežiūros inžinierė įvardijo ir seną, susidėvėjusį Vilniaus šaligatvių grindinį. Esą norint kruopščiai jį nuvalyti su turimomis technikos priemonėmis, reikia turėti nemažai įgūdžių.
Panašiai situaciją apie Antakalnio rajono kiemus komentavo ir „Antakalnio ūkio“ teritorijų priežiūros meistrė Teresa Korablikova. „Darbininkų trūksta visada, juk atlyginimas vos siekia 700 litų. Smagu tik tai, kad jie stengiasi ir kruopščiai kasa sniegą nuo šaligatvių. Nepasakyčiau, kad mūsų apylinkių teritorijos yra netvarkingos“, – prieštaravo T.Korablikova.
„Antakalnio ūkio“ teritorijų priežiūros meistrė pasiūlė „Vilniaus dienos“ žurnalistams patiems atvažiuoti ir įvertinti tvarkomų šaligatvių būklę. Pasak T.Korablikovos, pagal tai, kiek gauna algos, kiemo tvarkytojai netgi per gerai valo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų