Tyrimo išvados nepalankios pareigūnei, prabilusiai apie kolegų spaudimą

Apie kolegų spaudimą viešai prabilusi Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo prižiūrėtoja Laura Kalinauskaitė sulaužė priesaiką, nes palaikė netarnybinius ryšius su kaliniais, ketvirtadienį pranešė vidinį tyrimą atlikęs Kalėjimų departamentas.

„Pataisos pareigūnė, pažeisdama draudimą palaikyti netarnybinius ryšius su suimtaisiais ir nuteistaisiais, 2018 metų birželio-gruodžio mėnesiais bendravo su suimtaisiais (vėliau nuteistaisiais), nuomojosi butą, priklausantį nuteistojo artimiesiems, taip pat nesiėmė priemonių užkirsti kelią nuteistųjų daromiems pažeidimams įkalinimo įstaigose“, – teigiama pranešime.

„Konstatuota, kad L.K. pasikartojančiais tyčiniais ir aplaidžiais veiksmais (neveikimu), sulaužė 2018-06-14 duotą pataisos pareigūno priesaiką ir padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą, už kurį turėtų būti skiriama tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos“, – rašoma jame.

L. Kalinauskaitė dar vasarį išėjo iš darbo pareiškusi, kad nebegali dirbti toliau dėl kolegų spaudimo.

Anksčiau ji tvirtino jaučianti spaudimą išeiti iš darbo, nes nesutiko užmegzti neformalių santykių su nuteistaisiais.

Kaip skelbė naujienų portalas delfi.lt, tarnybinis patikrinimas buvo atliekamas dėl L. Kalinauskaitės santykių su buvusiu draugu, šiuo metu atliekančiu laisvės atėmimo bausmę.

L. Kalinauskaitė sakė su šiuo vyru nebendraujanti jau dvejus metus, o vidinį tyrimą laikė siekiu susidoroti su nepalankia pareigūne.

Po jos pareiškimų apie Imuniteto tarnybos spaudimą užmegzti santykius su kaliniais buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis yra tęsiamas.

Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkė Jurga Mickienė akcentuoja, kad tarnybinio tyrimo metu įvertinus visas aplinkybes, buvo identifikuotos spragos dėl darbuotojų patikros, pareigūnų apsaugos nuo neigiamo poveikio.

„Įvertinus galimas grėsmes, parengti nauji teisės aktai, naujas Kalėjimų departamento ir jam pavaldžių įstaigų darbuotojų etikos kodeksas“, – pranešime cituojama J. Mickienė.

Tarnybinio patikrinimo išvadoje taip pat konstatuota, kad L. Kalinauskaitė tinkamai nedeklaravo privačių interesų, ši informacija perduota Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Venckienės istorija kartojasi -Vsio ZAKONNO

manau

manau portretas
Ko ir galima buvo tikėtis. Kaip gi kitaip.Geriausia gynyba, puolimas, ir akimirksniu auka tampa kaltinamąją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių