Pereiti į pagrindinį turinį

Ugniagesiai nepasitiki Kauno pareigūnais

2010-12-13 08:11
Piketas: dar vasarą protestuodami prie Kauno rajono savivaldybės ugniagesiai siekė atkurti panaikintas komandas
Piketas: dar vasarą protestuodami prie Kauno rajono savivaldybės ugniagesiai siekė atkurti panaikintas komandas / Tomo Raginos nuotr.

Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga nutarė kreiptis į generalinį prokurorą, prašydama, kad tyrimą dėl iššvaistytų pinigų atliktų Vilniaus pareigūnai.

Ugniagesių profsąjungos duomenimis, šiemet vasarį paaiškėjo, kad Kauno rajono savivaldybė mažina lėšas priešgaisrinėms rajono tarnyboms.

Taupumo sumetimais buvo panaikintos dvi ugniagesių komandos – Poderiškėse ir Domeikavoje. Penkiolika ugniagesių liko be darbo. "Kai kuriems pasiūlė dirbti kitose Kauno rajono komandose, tačiau nuo namų iki darbo jiems tektų važiuoti apie 100 kilometrų. Tie, kurie nesutiko, buvo atleisti", – pasakojo Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas.

Profsąjungos pirmininkas sakė, kad be ugniagesių komandų likę Kauno apylinkių gyventojai prašė rajono savivaldybės sugrąžinti gelbėtojus, tačiau valdžia į šiuos prašymus neatsižvelgė.

Greitai bus metai, kai ugniagesių profsąjunga ieško teisybės. Dar kovą paaiškėjo, kad Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktorius Saulius Grukauskas galėjo iššvaistyti 200 tūkst. litų. Tai pripažino Kauno rajono savivaldybės administracijos Centralizuotas vidaus audito skyrius, į kurio specialistus kreipėsi ugniagesių atstovai.

Neabejojama, kad 200 tūkst. litų būtų pakakę dviem ugniagesių komandoms išlaikyti.

Profsąjungos pirmininkas nebepasitiki Kauno teisėsauga ir tikisi, kad sostinės pareigūnams jų bėdos nebus nereikšmingos.

Daugiau šia tema skaitykite pirmadienį dienraštyje "Kauno diena".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų