Už išraustą grovį „Kauno energijai“ gresia tūkstantinė bauda

„Kauno energijai“ gresia tūkstantinė bauda už be paveldosaugininkų leidimo išraustą griovį Senamiestyje, Nemuno gatvėje.

Išgąsdino gyventojus

Į „Kauno dieną“ paskambinęs Senamiestyje, Nemuno gatvėje, gyvenantis Žymantas Grafke penktadienį buvo ne juokais išsigandęs. To priežastis – „Kauno energijos“ užsakymu šalia namo išraustas didžiulis griovys. Siaubą vyrui kėlė tai, kad namas senas ir bet kuriuo momentu dalis jo gali nugarmėti į duobę, kurioje dirbo suvirintojai.

Su kaimynais jis kreipėsi į Kultūros vertybių apsaugos departamento Kauno teritorinį padalinį (KVAD) ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybų inspekciją.

„Žmonės teiravosi, ar šiems darbams yra projektai, ar jie suderinti. Guodėsi, kad namas gali nugriūti, nes kasama visai šalia sienos. Atvykus į vietą paaiškėjo, kad atliekami avariniai darbai, tačiau ir jiems Senamiesčio teritorijoje būtinas mūsų departamento sutikimas, nes tai – paveldo zona. Prieš tai būtina atlikti archeologinius žvalgymus“, – pasakojo KVAD Kauno teritorinio padalinio vyriausioji valstybinė inspektorė Asta Naureckaitė. Ji penktadienį sustabdė darbus.

Dirba toliau

Vakar Nemuno gatvės gyventojai vėl guodėsi, kad darbininkai sukinėjasi aplink duobę.

„Jie vis dar dirba. Paaiškėjo, kad čia eina dar vienas vamzdis, tik šį kartą – po pačiu namu. Tai sužinoję, rangovai pagaliau leidosi į kalbas ir dabar ieškosime kompromiso“, – vakar jau kalbėjo Ž.Grafke.

KVAD Kauno teritorinio padalinio inspektorė A.Naureckaitė teigė, kad vakar rangovams surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas ir šią savaitę bus svarstoma, kokią baudą skirti. Ji gali svyruoti nuo 1 iki 3 tūkst. litų.

„Žinau, kad rangovai jau dabar susirado archeologus, kurie atliks žvalgymus ir įvertins iškastos duobės būklę. Rangovas turėjo atsiklausti ir gyventojų“, – pastebėjo pašnekovė.

Bando teisintis

„Kauno energijos“ Šilumos tinklų departamento direktoriui Sigitas Matelioniui abejonių sukėlė, ar Nemuno gatvės kieme priestatas pastatytas suderinus su atsakingomis institucijomis.

„Jis pastatytas šiluminių tinklų apsaugos zonoje. Reikėtų savivaldybėje patikrinti visus planus ir šio priestato įteisinimą. Kai buvo tiesiama ši šiluminė trasa, galiu garantuoti, kad šio priestato nebuvo, nes mūsų trasų apsaugos zona – penki metrai nuo bet kurio pastato sienos“, – aiškino S.Matelionis. Gyventojai jo užuominas apie savavališką statinį kategoriškai atmetė.

Pasak S.Matelionio, Nemuno gatvėje buvo atliekami planiniai hidrauliniai bandymai. Po jų paaiškėjo silpniausios trasos vietos. „Vamzdis jau buvo įtrūkęs. Jei būtų žiema, viskas čia skęstų garuose, o dabar laiku radome įtrūkimą. Tokiems darbams turime laikinus leidimus iš savivaldybės“, – aiškino S.Matelionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senamiestis

senamiestis portretas
prajukinot:D pas mus Vilniaus 25a salia namo yra iskastas griovys ir ta pati naureckaite nieko negali padaryt nes kas iskase griovi turi uznugari gera ir jai viskas galima,

1am

1am  portretas
tai gal tavo pavardė Špilka ?

Tai jo

Tai jo portretas
Tai geriau tegul neremontuoja. Tegul lieka bėgti, gal bus geriau??? :)))
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių